Hoe kun je corona-proof ondernemen in de party planning sector? Vorige week sprak ik verschillende ondernemers over corona-proof party planning vanuit huis via Instagram Live. We hebben uitgebreid gesproken over het effect van de corona crisis op de party planning sector. Dit zijn de beste tips van mijn gasten.

Bekijk de video of lees de tekst hieronder!

Rachida van Deetailz heeft ons geleerd dat je altijd een buffer moet hebben. Een buffer bouw je makkelijk op door een percentage van je winst opzij te zetten, of door de winst van één opdracht per maand opzij te zetten.

In mijn Real Talk aflevering met Sharon van Lady Lawyer hebben we het gehad over jouw algemene voorwaarden. Die dekken je in voor onverwachte situaties, zoals corona. Zorg dat je algemene voorwaarden zijn opgesteld door een jurist en stuur deze altijd mee met de offerte.

Liselot van Taartje van Lot is gelijk aan de slag gegaan met ideeën die ze allang wilde uitwerken. Haar tips is dan ook: wacht niet met het uitstellen van je plannen, vooral niet in de tijd van corona. Bereid jezelf goed voor en werk gestructureerd. Er is altijd wat te doen, dus gebruik je tijd goed.

In de vierde aflevering nodigde ik Wendy van Grateful Flower uit. Haar advies is: laat je niet kisten als het tegenzit. Leer omdenken en gebruik je creativiteit. Juist tijdens de corona crisis. Bedenk diensten die klanten nog steeds nodig hebben, zoals ballonnen op een verjaardag. Er zijn altijd oplossingen, je moet er wel voor openstaan.

Mijn laatste gast was Hellen van Marketing Cheerleader. Zij vertelde dat dit is de beste tijd is om jezelf zichtbaar te maken op social media. Nu je geen opdrachten hebt tot 1 juni kun je corona-proof parties plannen door tips te geven over party planning. Beantwoord vragen van je volgers beantwoorden of werk aan je website.

Last but not least wil ik hier ook mijn eigen tips aan toevoegen. De corona crisis heeft onze sector bijna zo goed als uitgeschakeld, maar dat betekent niet dat je stil hoeft te staan. Nu de wereld even op pauze is gezet, heb je meer tijd om concrete doelen te stellen. Wilde je altijd al een eigen party bedrijf starten?

Schrijf je dan in voor mijn online cursus Van Passie naar Party Planner. Heb je al een eigen party bedrijf? Dan is NU de tijd om te investeren in jezelf en je bedrijf. Verdiep je bijvoorbeeld in je financiën of werk een idee uit dat al zolang op de plank ligt. Als je mijn hulp daarbij nodig hebt, boek dan een Party Queen sessie.