Het valt niet te ontkennen: de wereldwijde pandemie is een flinke klap voor de party sector. Tijdens de lockdown worden feestjes klein of bijna niet gevierd. Maar wat we inmiddels ook weten is dat de gemiste feestjes direct na de lockdown worden ingehaald. We hebben het al meerdere keren gezien. Bedrijven heropenen, klanten boeken afspraken en het leven wordt weer gevierd. Daarom deel ik vier redenen waarom de lockdown de beste tijd is om te investeren in jouw party bedrijf. 

Reden #1: Je hebt meer tijd over

Laat ik beginnen met het feit dat elke situatie anders is. De ene persoon zit thuis met de kinderen en de ander heeft juist een flexibel schema. Maar iedereen kan minimaal één uur per dag vrijmaken voor zichzelf.  Om je werk goed uit te voeren, heb je regelmatig een goede training of cursus nodig. Als je met de juiste kwalificaties en voorbereiding start, vergroot je jouw kansen. Online cursussen zoals Get Your Money Honey zijn een uitstekende (en veilige) optie om in je eigen tempo bij te leren vanuit je eigen huis. 

Reden #2: dit is het moment om te experimenteren

Met een gesloten horecasector en geannuleerde feesten is dit de tijd om te experimenteren. Je kunt nieuwe dingen uitproberen en feestjes neerzetten waar je iet eerder de moed (of tijd) voor had om te doen. En dat kan allemaal in de vorm van een styled shoot. Ga los met je creativiteit en trek daarmee nieuwe klanten aan. Als je een nieuw concept uitprobeert en het gaat niet helemaal zoals gepland, dan kun je het op je gemak aanpassen.

Reden #3: mensen kijken ernaar uit om het leven te vieren

Voor een groot deel van vorig jaar hebben mensen hun belangrijke feesten en bruiloften moeten uitstellen of afzeggen. Natuurlijk zullen er nog steeds bepaalde beperkingen zijn, maar de wil om feest te vieren is groot! Al deze mensen zijn potentiële klanten voor jouw bedrijf. Ze staan ​​te popelen om zo snel mogelijk bij een professionele party planner of party stylist te boeken. Zorg dus dat je voorbereid bent.  

Reden #4: je investeert in de toekomst

Investeren in jezelf is altijd een goede keus. ja, er zijn risico’s aan verbonden zoals alles in het leven. Maar met de juiste intentie zal een investering altijd meer opleveren dan dat je erin hebt gestopt. Doe inspiratie op, volg een cursus, werk aan je social media of breid je netwerk uit. Pandemie of geen pandemie: het leven wordt altijd gevierd en jij bent nodig. Neem de tijd om de strategie voor je bedrijf uit te werken, zodat je straks weer met een vliegende start aan de slag gaat!