Maak van jouw passie een party bedrijf

Sta jij bij vrienden en familie on speed dial als zij een feestje organiseren? Krijg jij vaak complimenten over jouw party planning talent? Dan heb je vast wel eens gedroomd van een eigen party bedrijf. Girl, je bent op de juiste plek!

Jij bent de regeltante van de familie

…en je hart maakt een sprongetje als je weer een party mag organiseren of stylen. Je doet het met liefde en hebt het altijd gezien als een hobby. Maar nu wil je meer. Je kan meer! Insta-waardige parties organiseren en leven van jouw party talent. Dát is wat je wilt.

Een party bedrijf waarin al jouw passie en creativiteit tot uiting komt. Waar elke werkdag aanvoelt als een feestje. Dáár gaat jouw hart sneller van kloppen. Je weet het nu zeker: het is tijd om ervoor te gaan. 

Maar waar moet je beginnen?

Hey party queen,
mijn naam is Fabienne Smith

Ik help jou van hobbyist naar professionele ondernemer in de party sector. Are you ready to party with me?

Jaren geleden was ik net als jij. Een getalenteerde dame met een droom: ik wilde van party planning mijn werk maken. “Daar gaat toch niemand voor betalen?” kreeg ik vaak als reactie.

Toch ben ik ervoor gegaan. Ik maakte alle beginnersfouten die er bestaan. Ik kocht producten in voor thema’s die niet geboekt werden. Klanten vinden, betaald krijgen voor je werk en de juiste leveranciers vinden was één groot raadsel. 

Elke dag voelde als een struggle, omdat ik niet wist waar ik mee bezig was. Mijn droombaan veranderde langzaamaan in een nachtmerrie. Ik werkte keihard en verdiende geen cent. Vragen over diensten, prijzen, klanten en leveranciers kon ik aan niemand stellen. 

Het kostte mij twaalf maanden, vele euro’s en ugly cries om te leren hoe je een professioneel party bedrijf opzet. Ik heb klanten die mijn werk waarderen en er graag voor betalen. Mijn bedrijf loopt gesmeerder dan de ganache op een taart 😉

Toch had ik graag een mentor gewild die mij kon begeleiden. De mentor die ik nodig had ben ik nu voor jou. Ik weet welke stappen je moet nemen, waar je op moet letten en heb een uitgebreid netwerk van experts. 

Met Van Passie naar Party Planner bespaar ik jou alle struggles en heb je een bff in party planning die jou begrijpt. Party with me en maak van jouw hobby een professionele onderneming!

Wat ga je leren?

MODULE 1

Passie

Ontdek waar jouw passie ligt in party planning. Dit vormt de basis van de diensten die je aanbiedt en zorgt voor focus in je bedrijf.

MODULE 2

Party

Party planning is project management. Leer hoe je met structuur en overzicht altijd tot een prachtig resultaat komt.

MODULE 3

Bedrijf

Werk aan de operationele kant van jouw bedrijf. Van juridische zaken en branding tot sales en financiën.

MODULE 4

Certificaat

You did it! De basis van jouw party bedrijf is een feit. Pronk met je certificaat and get ready voor de KvK!

Na deze opleiding heb jij:

Deze party queens
gingen jou voor

“Van Passie naar Party Planner was precies wat ik ervan had verwacht. Leuk en vooral heel leerzaam. Bedankt voor al je hulp, Fabienne!”

Xaviera - Party Styling by Xaviera

“Van Passie naar Party Planner sluit heel goed aan bij alle onzekerheden die je hebt als starter. De cursus is elke cent waard.”

Nina - Nina Maria Styling

"Van Passie naar Party Planner is een waardevolle cursus! Het financiële gedeelte heeft mij echt geholpen en nieuwe inzichten gegeven."

Elsa - Four Parties Seven Weddings

Voordat ik je vertel hoe de opleiding eruit ziet, nog even dit:

X Deze opleiding is niet voor jou als je verwacht dat je zelf achterover kunt leunen. Ik geef je de informatie en de tools. Jij neemt actie! Als je echt voor een carrière in de party sector gaat, dan ben ik er voor je. Want girl, als ik het kan dan kan jij het ook. Afgezaagd? Misschien wel, maar niet minder waar.  

X Deze opleiding is niet voor jou als je denkt dat het voldoende is om goed te zijn in party planning of styling. Nope! Een succesvol party bedrijf runnen staat en valt met de basis. Daarom leer ik jou alles over de processen, structuur en inrichting. Van het binnenhalen van klanten tot de organisatorische onderdelen van jouw bedrijf. Dat staat na deze opleiding als een huis.  It’s hard work but it pays off!

Lesprogramma

Ontdek waar jouw hart sneller van gaat kloppen in de party sector. Je leert wat het verschil is tussen een party planner en een party stylist, maar ook welke kwaliteiten je nodig hebt om dit beroep succesvol uit te voeren. 

Wat is party planning eigenlijk en wat is het absoluut niet? Daar gaan we het de komende lessen over hebben. Leer meer over het soort diensten die je kunt aanbieden en hoe je een party van A-Z organiseert. Met of zonder hulp van leveranciers.

Als startende party planner is het belangrijk om feeling te hebben bij dit beroep. In deze weekles geef ik je alle ins & outs om zelf een styled shoot te organiseren. Van inkopen doen tot een draaiboek opstellen. Laat toekomstige klanten zien hoe getalenteerd je bent!

Whoehoe, je hebt een nieuwe klant! Maar hoe nu verder? Tijd om het klantproces stap voor stap door te nemen. Van aanvraag tot (aan)betaling. We bespreken hoe je leveranciers hierbij betrekt, een party budget maakt en uiteindelijk een offerte opstelt.

Elke party is een project. Dat betekent gestructureerd werken en zorgen dat je steeds on top of your game bent. Niets mag jou ontgaan; je wordt immers betaald voor een prachtig resultaat waarbij aan alles is gedacht! Maar hoe bereik je dat precies? Ik laat zien hoe je overzicht behoudt en tijd bespaart door gestructureerd te werken. 

In deze weekles gaan we dieper in op jouw gewenste doelgroep. Voor wie ben je er en voor wie liever niet? Als je eenmaal weet wie jouw ideale klanten zijn, is het makkelijker om je diensten onder de aandacht te brengen.

Als party planner zijn er verschillende manieren om jezelf te onderscheiden in de sector. Het is dus goed om te weten waar je bekend om wilt staan en hoe je expert wordt in jouw vakgebied. In deze weekles ga je op zoek naar datgene wat jouw bedrijf anders maakt, oftwel: een niche vinden.

Deze week staat in het teken van online zichtbaarheid.  Thalia van La Cle Management vertelt jou meer over social media in de party sector. Welke platforms zijn wel en niet relevant voor jouw doelgroep en waarom? Daarna gaan we dieper in op het maken van een website zonder bankroet te gaan. 

Jouw party bedrijf is meer dan alleen jouw creatieve brein. Het is ook een merk. Om jouw party bedrijf herkenbaar te maken kun je werken met kleuren, taalgebruik en uitstraling. Hellen van Marketing Cheerleader geeft een masterclass met tips om jouw party bedrijf op de kaart te zetten. 

Om je party bedrijf draaiende te houden heb je klanten nodig. Maar waar vind je ze en hoe zorg je dat ze terug blijven komen? Rachida van Deetailz vertelt je er alles over in haar masterclass. Je kunt haar sales technieken direct toepassen zonder het gevoel te hebben dat je pusherig overkomt bij je klant.

Algemene voorwaarden, maar ook het maken van duidelijke afspraken met je klant zijn essentieel voor je bedrijf. Ik geef je een overzicht van zaken die absoluut in je voorwaarden of contract moeten staan. Daarnaast gaan we dieper in op verzekeringen voor je bedrijf, zodat je goed ingedekt bent wanneer het fout gaat.

Get your money, honey! Het is tijd om te verdienen wat je waard bent. Ik laat zien hoe je prijzen berekent voor je diensten, een prijslijst opstelt en alle financiële zaken voor je bedrijf in orde maakt. 

Hoe ga je dit bereiken?

De opleiding bestaat uit 3 modules: Passie, Party en Bedrijf. Elke week bestaat uit vier videolessen. Als je elke week een les volgt, kun je de opleiding in 12 weken afronden. Het kost je ongeveer anderhalf uur per week. Dat is gelijk aan twee afleveringen van je favoriete serie. Boek gemakkelijk een sessie als je mijn advies nodig hebt. 

Eenmalig

Bespaar €431
997 eenmalig
 • Werkboek
 • 1 meeloopstage
 • 3 sessies
 • 40+ video's
 • Party Budget t.w.v €99
 • 1 jaar toegang

6 termijnen

maandelijkse afschrijving
199 p/m
 • Werkboek
 • 1 meeloopstage
 • 3 sessies
 • 40+ video's
 • Party Budget t.w.v €99
 • 1 jaar toegang

12 termijnen

maandelijkse afschrijving
119 p/m
 • Werkboek
 • 1 meeloopstage
 • 3 sessies
 • 40+ video's
 • Party Budget t.w.v. €99
 • 1 jaar toegang

Jouw succes
is mijn succes

Plan een gratis call van 15 minuten.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of deze opleiding bij mij past?

Je wordt gezien als dé party planner van jouw vriendengroep. Iedereen weet jou te vinden als er weer iets speciaals gevierd wordt. Je doet het met liefde en hebt het altijd gezien als een hobby. Maar het kriebelt al een tijdje om er meer mee te doen. Je ziet hoe anderen van hun passie een party bedrijf hebben gemaakt. Dat wil jij ook! Als je daar de juiste begeleiding bij nodig hebt, dan is deze opleiding voor jou.

Heb ik ervaring nodig?

De opleiding begeleidt jou van hobbyist naar ondernemer. Je hebt dus enige ervaring in de party sector nodig om te starten. Denk aan parties organiseren of stylen voor familie en vrienden.  Het is een investering in jezelf, dus weet 100% zeker dat je een carrière wilt in deze sector. Anders is het zonde van je tijd. Heb je nog nooit iets met party planning of styling gedaan? Dan is deze cursus nog niet de juiste stap voor jou.

Wat kan ik van de lessen verwachten?

De lessen worden online gegeven en bestaan uit videolessen, pdf-documenten en tutorials. Na elke weekles staan er opdrachten voor je klaar. Een party bedrijf komt helaas niet aanwaaien (we wish!), dus besteed de nodige tijd eraan. Denk aan ongeveer 1,5 uur per week. Je zal merken dat je sneller resultaat boekt. Je kunt de lessen volgen op je computer, tablet of mobiele telefoon.

Kan ik vragen stellen als ik vastloop?

Yes, graag zelfs! Ik wil je zo goed mogelijk voorbereiden en helpen. Via mijn online agenda kun je een persoonlijke sessie met mij inplannen.

Hoe lang mag ik over de opleiding doen?

De opleiding is zo ingericht dat je het in 12 weken kunt afronden. Als je elke week 1,5 uur eraan besteed kun je dat prima halen. Maar…zoals we allemaal weten heeft het leven andere plannen dan wij. Daarom kun je het ook in je eigen tempo afronden. Je hebt 1 jaar toegang tot de cursus.

Wat houdt een meeloopstage precies in?

Tijdens de meeloopstage draai je volledig mee in de opdracht van een professional. Dat kan een kinderfeest, baby shower of wat voor gelegenheid dan ook zijn. Je gaat lekker aan de slag op de dag zelf en ervaart hoe het is om een opdracht te draaien. Je kiest zelf welke meeloopstage het beste bij jou past. 

Wat is de eerstvolgende stap na de opleiding?

Allereerst vieren dat je een grote stap dichterbij je droom bent gekomen! De basis van jouw party bedrijf staat (whoop whoop!). Nu kun je goed voorbereid aan de slag als party planner of party stylist. De eerstvolgende stap is inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarna begint het échte werk.

Hoe zit het met annuleren?

Je kunt de aankoop binnen 24 uur annuleren. Dat kan alleen schriftelijk via info@eerstehulpbijpartyplanning.nl