Leestijd: 3 min

Ben je net jouw eigen party bedrijf gestart? Start dan absoluut een samenwerking met collega’s uit je netwerk. Misschien heb je al langer een bedrijf, maar stond een samenwerking starten niet op je lijst. Een samenwerking starten heeft veel voordelen en vraagt om duidelijke afspraken. 

Vergroot je bereik

Als party planner of party stylist kan een samenwerking jouw bereik vergroten. Je krijgt makkelijker nieuwe klanten, omdat jouw samenwerking voor nieuwe ingangen zorgt. Dat betekent meer blije klanten die hun netwerk weer vertellen over jouw party bedrijf.

Wat wil je bereiken?

Met andere party planners- en stylisten samenwerken klinkt misschien als een slecht idee. Je zal misschien denken: “dat zijn toch mijn concurrenten?” Dat hangt er vanaf wat jullie samenwerking inhoudt. Je kunt er beiden absoluut van profiteren. Een samenwerking starten doe je natuurlijk met een reden. Bedenk voor jezelf waarom je wilt samenwerken en wat je ermee wilt bereiken.

Start een samenwerking

Als je net jouw eigen party bedrijf bent gestart is het fijn om samen te werken met een bedrijf dat de kneepjes van het vak kent (en de juiste mensen). Het bedrijf waarmee je samenwerkt heeft de ervaring die jij nog niet hebt. Daar leer je heel erg veel van. Dat je net bent gestart betekent niet dat je weinig te bieden hebt aan jouw samenwerkingspartner. Jouw talent spreekt voor zich! 

Jouw party bedrijf laten groeien

Als jouw doel is om je bedrijf te laten groeien, werk dan samen met een bedrijf dat net zo lang of iets langer in de business zit als jij. Ga voor een bedrijf dat overeenkomt met jouw ambities, doelgroep en creatieve geest. Als ze uit dezelfde regio komen als jij is dat nóg beter. De kans is groot dat zij connecties hebben met leveranciers die jij nog niet kent. Een samenwerking starten heeft meer voordelen dan je denkt.

Meer omzet draaien

Wil je meer omzet genereren, dan kan een samenwerking voor of tegen je werken. In een samenwerking kun je geld besparen door samen voor bepaalde kosten te betalen. Maar dat betekent ook dat je de opbrengsten deelt. Ken je het gezegde ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’? Je kunt natuurlijk meer overhouden aan een opdracht als je het alleen uitvoert.

Wanneer je een samenwerking hebt, kun je grote opdrachten aannemen omdat je meer handen hebt om de opdracht waar te maken. Je hebt in je eentje misschien nog niet de ervaring of het team om een opdracht voor 500 personen aan te nemen. Maar met een samenwerkingspartner aan je zijde kun je daar voortaan ‘ja’ op zeggen! 

Nieuwe producten of diensten ontwikkelen

Heb je een product of dienst waar je andere party queens voor nodig hebt? Start een samenwerking met andere vrouwen uit de party planning sector en maak je droom waar. Zie het zo: jouw plan is de inktvis en de tentakels zijn alle vrouwen met wie je samenwerkt om je doel te bereiken. Je hebt in één keer meer middelen om jouw product/dienst te verspreiden en nieuwe klanten te bereiken. Bovendien is het fijn om te sparren met like-minded vrouwen over nieuwe creatieve ideeën. Hier worden klanten weer blij van en zorgt voor meer omzet. 

Maak van je samenwerking een succes!

Wat voor samenwerking je ook kiest, onthoud dat het niet voor altijd hoeft te zijn. Jullie bepalen zelf hoe lang je samenwerkt. Stel je voor dat de samenwerking onprettig is, dan wil je daar natuurlijk niet te lang aan vastzitten. De keuze ligt bij jou. Wees transparant over je intenties, zorg voor goede afspraken en maak van jullie samenwerking een succes!