Eerste Hulp bij Party Planning blog-ps Hoe start je een carrière als party planner?

Als je talent hebt voor organiseren en het leuk vindt om feesten te plannen, dan is een carrière als party planner écht iets voor jou. Neem deze stappen om jouw carrière als party planner te starten!

Onderzoek de party sector

Voordat je met party planning begint is het belangrijk om de sector goed te onderzoeken. Het is een vrij nieuwe branche die volop in ontwikkeling is. Er komen continu nieuwe trends bij, waarvan sommige ook weer verdwijnen. Onderzoek voor welke feesten mensen party planners inhuren en welke diensten jij kan aanbieden.

Werk aan je vaardigheden

Om party planner te worden heb je verschillende vaardigheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan timemanagement, communicatie en creativiteit. Er wordt tenslotte volledig op jou gerekend. Volg een cursus over party planning of tafelstyling om jezelf verder te ontwikkelen. Het is belangrijk dat je jezelf kunt onderscheiden.

Maak een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan is jouw houvast tijdens de opbouw van je bedrijf. Als je even niet meer weet welke keuzes je moet maken, dan pak je je ondernemingsplan erbij. Hierin staat wat je doel is, wat je wilt bereiken en vooral hoe je dat gaat aanpakken. Maar er staat ook in wie je doelgroep is, welke diensten je aanbiedt en welke prijzen je rekent.

Bouw je netwerk op

Netwerken is essentieel voor het opbouwen van een succesvol party planning bedrijf. Meld je aan voor netwerkborrels, word lid van een community en kom in contact met andere ondernemers in jouw regio. Hoe groter je netwerk, hoe meer je kans hebt om aanbevolen te worden bij potentiële klanten.

Werk aan je portfolio

Natuurlijk willen mensen zien wat de kwaliteit van je werk is. Maar dat is nogal lastig als je nog nooit een party hebt georganiseerd. Daar is een styled shoot voor! Organiseer een foto shoot met jouw beste werk en gebruik de foto’s om klanten aan te trekken. Voeg foto’s toe van eerdere evenementen die je hebt gepland, recensies van tevreden klanten en andere relevante informatie.

Promoot je diensten

Zodra je styled shoot achter de rug is gebruik je de foto’s voor promotie. Maak een website of gebruik Instagram om je diensten te promoten Op basis daarvan ontdek je welke klanten interesse hebben in jouw diensten. Als je weet waar jouw potentiële klanten graag komen, zorg dan dat je daar promotiemateriaal hebt liggen.

Start jouw carrière als party planner

Het starten van een carrière als party planner vraagt om hard werken en toewijding, maar met de juiste vaardigheden kun je een succesvol bedrijf opbouwen. Wil je direct de eerste stap zetten? Start dan met de online cursus Party Plannen als een Pro. Leer een party plannen van A tot Z en bouw zelfstandig een aantrekkelijk portfolio op. Met handige tips, tricks en een winkellijst kun je meteen aan de slag!