Eerste Hulp bij Party Planning first-birthday Organiseer een geweldige eerste verjaardag!

1. Kies een tijd

Een eerste verjaardag is overweldigend, voor zowel de kleine als de ouders. Daarom is 1,5 tot 2 uur meer dan voldoende. Het lijkt misschien kort, maar baby’s kunnen hun aandacht maar kort vasthouden. En al die nieuwe indrukken kosten veel energie, waardoor ze snel moe worden. Plan het feestje aan het begin van de middag (vóór hun dutje) of in de namiddag (na hun dutje) zodat je baby genoeg van het feestje mee krijgt.

2. VIPs only

Jij kent je baby het best, dus of je veel of weinig mensen uitnodigt hangt af van wat je baby gewend is (#partyforlife of #zen). Als je van plan bent om het feestje thuis te vieren, houd de gastenlijst dan kort. Je baby krijgt voldoende aandacht (voornamelijk van jou omdat je niet hoeft rond te rennen) zonder overweldigd te worden.

3. Vraag iemand om je te helpen

Vraag je BFF of een familielid om je te helpen op de dag zelf. Bijvoorbeeld met het uitdelen van de taart, drankjes of het voorbereiden van de hapjes. Zo worden je gasten goed verzorgd en hoef jij geen moment van je baby’s verjaardag te missen. Ze worden tenslotte maar één keer 1 jaar!

4. Baby’s houden van ballonnen!

Koop een paar leuke folieballonnen in het gekozen thema en vul ze met helium, of bestel ze kant en klaar. De kleurtjes en leuke prints zorgen zeker weten voor een lach op je baby’s gezicht! Bovendien zijn folieballonnen veiliger voor kleintjes dan latexballonnen (vanwege verstikkingsgevaar).

5. Maak een speelhoekje

De girl en boy squad van je baby kunnen waarschijnlijk nog niet lopen. Een baby-proof hoekje waar de baby’s vrij hun gang kunnen gaan is dé oplossing. Zorg dat je voldoende speelgoed hebt waar ze mee kunnen spelen en zet een aantal stoelen in een kring. Zo kunnen de ouders met elkaar kletsen en tegelijkertijd hun baby in de gaten houden.

6. Speciale snacks

Een feestje is niet compleet zonder snacks! Vraag je gasten van tevoren of hun baby een voedselallergie heeft voordat je van alles inkoopt. Hou het simpel met gesneden fruit, koekjes en crackers. Vergeet de snacks voor de ouders niet 😉  Denk bijvoorbeeld aan cup cakes, een lekkere salade of smoothies.

7. Geen stress!

Geniet, geniet, geniet! Je viert de eerste verjaardag van jouw baby. De kleine geniet volop van jou, de gasten en het feestje (voor zover je baby het beseft). Voor je het weet verlang je weer naar dit moment (toen je baby nog geen eisen kon stellen). Over tien jaar willen ze pony’s in de tuin, een optreden van hun favoriete artiest en een VIP party á la MTV’s Sweet Sixteen! Dus relax en geniet van je baby nu het nog kan.