vrouw maakt party budget op rekenmachine

5 meest gemaakte financiële fouten door party planners

Leestijd: 3 min

Er zijn 5 financiële fouten die vaak door party planners worden gemaakt, waardoor ze te weinig overhouden aan hun opdracht. Ik blijf het zeggen: party planning en party styling is een luxe. Als je deze 5 meest gemaakte financiële fouten herkent, meld je dan aan voor mijn gratis webinar.

1. Je noemt meteen een prijs zonder het concept eerst uit te werken

Dit gebeurt echt heel vaak. Je klant wil meteen weten wat het kost en je bent bang dat ze anders naar een ander gaan. Je noemt dus meteen een prijs en achteraf heb je zelf meebetaald aan het feest van een vreemde omdat het twee keer duurder bleek te zijn. Laat je dus niet onder druk zetten en neem één of twee dagen de tijd om de kosten op een rijtje te zetten. Dan pas kun je een realistisch bedrag noemen én er ook aan verdienen. 

2. Je rekent de tijd voor op- en afbouw niet mee

Toen ik net startte maakte ik deze fout ook. Deze kosten zijn ook onderdeel van de opdracht. Je bent namelijk uren bezig om op te bouwen en af te bouwen. Daar hoor je dus voor betaald te worden. Als je geen idee hebt wat jouw uurtarief is, dan kun je dat tot op de cent berekenen in de cursus Get Your Money, Honey. Wil je leren hoe je offertes en facturen opstelt? Volg dan de cursus ‘Get Your Money, Honey!‘.

4 maanden geleden
Naomi

Ik heb veel aan de cursus gehad, hierdoor ben ik zelfverzekerder geworden in mijn prijzen te vertellen aan klanten, omdat ik nu de juiste formule/uitleg voor mijn prijzen.

Echt een aanrader!

4 maanden geleden
Lynaiska Dossett, Party Fun NL

Ik was in het begin van mijn partybedrijf heel goedkoop met mijn prijzen. Sinds ik deze cursus heb gevolgd heb ik mijn partydiensten kunnen verbeteren en ben ik uiteindelijk ook hoger gegaan met mijn prijzen. Ik kan nu ook met meer zelfvertrouwen uitleggen aan de klant waarom mijn prijzen zo zijn en ze waarderen dit ook! Een hele waardevolle cursus dus!

4 maanden geleden
Joelle, Babyshower Queen

Aanrader! Ik ben erg blij dat ik de cursus gevolgd heb. De cursus bevat video’s met duidelijke uitleg en hele handige bijbehorende documenten. Dankjewel Fabienne!

3. Je treedt teveel in detail op de offerte

Ik vind dat je niet elke stuiver hoeft te verantwoorden naar je klant. Natuurlijk ben je transparant over de kosten, maar uiteindelijk bied je een totaalplaatje aan. Als je alles per item specificeert, geef je de klant vrijheid om zelf te bepalen wat ze wel en niet willen. Je doel is om een party neer te zetten waar je trots op bent, maar dat kan niet als een klant onderdelen weg streept. En wat gebeurt er dan? Je investeert je eigen geld om er toch nog iets moois van te maken. Bovendien heb je veel meer vrijheid als je minder in detail treedt. Als jij op het laatst besluit om witte rozen te gebruiken in plaats van rode rozen, kun je dat gewoon doen zonder dat je een boze klant op je dak krijgt. Hoe je dit aanpakt, leer je in de Masterclass Seal the Party Deal!

4. Je gaat aan de slag zonder een (aan)betaling

Het komt helaas nog te vaak voor dat dames zich 10 slagen in de rondte werken en de klant op het laatste moment alles afblaast. Met een aanbetaling en goede  algemene voorwaarden krijgt een klant de gemaakte kosten niet terug. Maar als je beide niet hebt, kun je fluiten naar je geld. En dan heb ik het nog niet eens over alle uren dat je bezig bent geweest. Ga dus pas na een aanbetaling aan de slag. Hoe je dit aanpakt en welk proces daarbij hoort leer je allemaal in de cursus Get Your Money, Honey.

5. Je berekent je prijzen verkeerd

Prijzen berekenen is echt een lastige klus. Daarom probeer ik het in mijn cursus zo simpel mogelijk te houden. Je prijzen berekenen je op basis van je kosten, tijd en waarde van je talent. Je hoeft geen Einstein te zijn om dit te leren. Als het jou €500 kost om een feest neer te zetten, heb je daar nog niets aan verdiend. Dat zijn puur de kosten. Je hebt een verdienmodel nodig om te berekenen wat je gaat verdienen.

Volg mijn gratis webinar

Bekijk mijn gratis webinar waarin ik vertel hoe je deze 5 financiële fouten voorkomt.

Gratis webinar: voorkom de 5 meest gemaakte fouten

Please wait...

Gelukt!

DutchEnglish