Eerste Hulp bij Party Planning Blog-website-EHBP-47 Prijzen berekenen als party stylist

 

Prijzen berekenen als party stylist

Als party stylist is het jouw taak om van elk feest een onvergetelijke ervaring te maken. Maar achter de schermen komt er veel meer bij kijken dan alleen creativiteit. Het berekenen van prijzen voor jouw talent is een nauwkeurig proces. Het tarief van een party stylist is een combinatie van creativiteit en zakelijk inzicht.

Styling plan

Na het brainstormen stel ik een gedetailleerd plan op. Het styling plan bestaat uit ideeën die ik verzamel van Pinterest om een goed beeld te geven. Maar ook foto’s van vorige opdrachten. Op basis van mijn creativiteit en ervaring probeer ik een passend ontwerp te creëren dat de visie van mijn klant tot leven brengt. Van de juiste bloemen tot het selecteren van de perfecte tafel setting. Een styling plan is de beste manier om dit te doen, maar het is geen exacte weergave van het feest (zeg dit er altijd bij!). Dit styling plan is de basis voor mijn prijsberekening.

Materialen

Bij het berekenen van mijn prijzen houd ik rekening met de nodige materialen en de diensten die geboekt moeten worden. Materialen omvatten alles, van stoffen en bloemen tot decoratieve items zoals kaarsen. Ik maak een schatting van de hoeveelheden die ik nodig zal hebben, evenals de kwaliteit van de items. Dit heeft directe invloed op de kosten. Ook kijk ik naar de diensten die geleverd worden. Hierbij kijk ik naar mijn tijd voor planning, ontwerp, opstelling en het afbreken van het evenement.

Flexibiliteit

Geen twee evenementen zijn hetzelfde, en dat betekent dat mijn prijsstelling flexibel moet zijn. Een intiem diner voor tien personen heeft een andere prijs dan een groot feest met honderden gasten. De complexiteit van het ontwerp en de uitvoering speelt ook een rol. Ingewikkelde concepten met handgemaakte items of uitgebreidere opstellingen eisen veel meet van mijn tijd. Bovendien kost het veel meer, en dan beïnvloedt de prijs.

Concurrentie

Een ander aspect van mijn prijsbepaling heeft te maken met concurrenten. Ik moet zeggen dat ik vooral in mijn eigen bubbel werk, maar tegelijkertijd wil ik concurrerend blijven in de sector. Je waarde benadrukken als ervaren party stylist is super belangrijk! Dat betekent niet dat je voor meer kwaliteit moet weggeven voor minder, maar houdt wel in de gaten wat klanten voor soortgelijke diensten betalen.

Transparantie

Ik communiceer duidelijk met mijn klanten over hoe mijn prijzen zijn opgebouwd en welke elementen zijn inbegrepen in de totale kosten. Wees niet bang om duidelijk te zijn! Het helpt om klanten te laten begrijpen dat ze niet alleen voor materialen betalen, maar ook voor mijn creatieve visie en toewijding aan hun feest.

Zakelijk inzicht

Het berekenen van mijn prijzen is een combinatie van creativiteit en zakelijk inzicht. Het is mijn creativiteit die een visie tot leven brengt, maar het is mijn zakelijke kennis die ervoor zorgt dat ik eraan verdien. Als je dat goed aanpakt, organiseer je onvergetelijke momenten voor het leven en blijft je bedrijf nog lang bestaan!