Eerste Hulp bij Party Planning 21 10 manieren om meer te verdienen als party planner

Meer verdienen als party planner

Een eigen party bedrijf runnen kan aanvoelen als een feest in het hoogseizoen en hongersnood in laagseizoen. In de allerbeste tijden wijs je klanten af omdat je volgeboekt zit, maar wanneer het tegenzit maak je je zorgen of je de rekeningen kunt betalen. Wil je meer verdienen als party planner? Dan moet je ervoor zorgen dat de stroom klanten binnenkomt. Ook in een periode waar corona maatregelen onze sector op de proef stellen.

1. Bouw een goed netwerk van leveranciers op

Samenwerken met andere leveranciers uit de party sector levert opdrachten op. Werk samen met een groep professionals waarin je gelooft en die je vertrouwt. Word jij geboekt als party stylist, maar hebben ze nog een ballonvouwer nodig? Verwijs jouw klant door naar je favoriete leverancier. Ben je zelf niet beschikbaar? Verwijs ze door naar een party stylist die net zo goed is als jij. Andersom zullen andere leveranciers dit ook voor jou doen.

2. Meer verdienen met doorverwijzen

Dit is een soortgelijk idee als hierboven. Als je geen tijd hebt om de klant aan te nemen, verwijs diegene dan door naar iemand anders, maar vraag om een ​​vergoeding. Okay, dit is niet gebruikelijk in de party sector. In andere branches is dit heel normaal dat je een ‘aanbreng percentage’ in rekening brengt. Je geeft je collega tenslotte een opdracht waar ze aan verdienen. In een tijd waarin opdrachten schaars zijn, zou een ander best bereid kunnen zijn om een kleine vergoeding te geven voor de verwijzing.

3. Aanbevelingen van klanten

Als je meerdere tevreden klanten hebt, is dit het moment om contact met ze op te nemen. Vraag tevreden klanten om jou aan te bevelen bij anderen in hun netwerk of vertel jouw klanten dat je weer nieuwe boekingen accepteert voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld de zomer). Dit motiveert anderen om jouw party bedrijf vroeg te boeken, omdat je agenda al bijna vol is. Beloon je klanten eventueel voor de aanbevelingen met een kleinigheidje. 

4. Huur een virtuele assistent in

In tijden van crisis kun je niet echt iemand inhuren. Wat als je straks de rekeningen niet meer kunt betalen? Maar soms is het de moeite waard om iemand in te huren omdat je bedrijf ermee groeit. Zo iemand komt bijvoorbeeld in de vorm van een virtuele assistent. Je kunt ze inhuren wanneer je handen tekort komt op het gebied van sales, administratie of iets anders. Er is geen langetermijncontract dus je hoeft je geen zorgen te maken over hoge personeelskosten.

Eerste Hulp bij Party Planning n9f2k2?v1701861414 10 manieren om meer te verdienen als party planner

5. Doe vrijwilligerswerk

Hier denk je vast niet aan als je meer wilt verdienen als party planner, maar het creëert wel naamsbekendheid. Overweeg om vrijwilligerswerk te doen voor een evenement of activiteit waardoor je in contact komt met jouw ideale klant. Werk hard, maak indruk en onderhoud contact met jouw nieuwe netwerk. Zoek gewoon naar manieren om behulpzaam te zijn en wie weet heb je binnenkort een nieuwe boeking binnen. 

6. Laat klanten je eerder boeken

Hoewel het je misschien niet helpt om eerder betaald te worden, kan deze tip je wel helpen om je agenda sneller volgeboekt te krijgen (en minder te stressen!). Met een aanbetaling is de boeking definitief, dus zo kun je alvast wat inkomsten genereren. Als je klanten hebt met terugkerende gelegenheden (zoals een verjaardag), geef ze dan een stimulans om jou op tijd te boeken. Ze hebben je al eerder geboekt, dus genoeg reden om proactief te zijn.

7. Vraag je netwerk

Als je party bedrijf nieuw is of het moeilijk heeft, is de goedkoopste manier om hulp te vragen. Je kent meer mensen dan je denkt! Ga er niet vanuit dat jouw vrienden en familie geen gebruik kunnen maken van je diensten. Vraag hen of ze hulp nodig hebben. Soms heeft iemand veel meer op zich genomen dan hij aankan. Dan ben jij de reddende engel die te hulp schiet om er iets moois van te maken. 

8. Verzamel en deel jouw recensies

De meeste mensen huren een party planner of stylist in op advies van een goede vriend(in), dus zorg ervoor dat tevreden klanten en bezoekers over je praten. Onze vrienden kennen ons en weten wat we leuk vinden. Ze zouden ons nooit naar een onbetrouwbaar iemand toesturen. Vraag dus altijd om recensies, deel ze op social media en op je website. 

9. Word lid van een groep

Word lid van een groep en leer andere mensen kennen. Persoonlijke netwerkgroepen zoals onze Facebookgroep maken het makkelijk om contacten te leggen met nieuwe klanten en andere professionals die jou kunnen helpen om je netwerk uit te breiden. Denk aan het ‘geven en nemen’ principe. De beste manier om geholpen te worden is om zelf behulpzaam te zijn. Wanneer anderen jou eenmaal leuk vinden en vertrouwen, wordt het makkelijker om aanbevolen te worden bij klanten.

10. Bied een extra service aan

Een manier om meer klanten te krijgen en meer te verdienen in laagseizoen, is door naar een andere markt te gaan. Dit kan betekenen dat je een andere dienst aanbiedt of ander soort klanten benadert. Je kunt jezelf bijvoorbeeld aanbieden als event manager tijdens grote evenementen, party stylist bij een evenementenlocatie of events organiseren voor ondernemers. Je kunt je uren factureren en je inkomen in laagseizoen hiermee aanvullen.