Een photobooth is bijna niet meer weg te denken op een feest! Met speciale gelegenheden creëer je nieuwe herinneringen en daar weet Janesta van ModernBooths alles van. Met haar bedrijf verzorgt ze een unieke photo booth zodat al je gasten op een vrolijke manier worden vastgelegd. Want zeg nou zelf: iedereen houdt ervan om speciale momenten opnieuw te beleven! Daarom spraken wij Janesta over ondernemer zijn  in de competitieve wereld van photobooths.

1. Hoe ben je op het idee gekomen om ModernBooths te starten?

Wat begon als een persoonlijke zoektocht naar de perfecte photobooth, resulteerde in het opstarten van mijn eigen bedrijf. In mijn werk had ik al veel ervaring met het inzetten van photobooths als entertainment. Toen ik voor een verjaardagsfeest op zoek ging naar een moderne photobooth, leidde mijn zoektocht helaas tot niets. Ik kwam alleen de oubollige photobooths tegen en deze vielen ontzettend uit de toon met de moderne glamourstijl van het feest.

Een paar maanden later zag ik bij een vriendin in Amerika de photobooth die ik in mijn gedachten had voor het feest! In Amerika bestond de moderne photobooth wel! Ik was op slag verliefd op dè perfecte, moderne photobooth. Zo ontstond het idee om zelf een photobooth uit Amerika naar Nederland te importeren zodat ik deze in Nederland kon aanbieden: de Classy Print Booth. Het eerste jaar was een groot succes, waardoor ik in het tweede jaar de Sassy Social Booth kon kopen. Dankzij de coronacrisis maakte ook de Selfie Online Booth haar debuut.”

Eerste Hulp bij Party Planning GLMR-Photobooth-Service-1-web Interview met Janesta van ModernBooths

2. Wat had je eerder willen weten toen je als ondernemer aan de slag ging?

“Dat je met een eenmanszaak vaak verschillende petten op heb binnen je onderneming en van verschillende aspecten wel wat af moet weten. Dat kan overigens ook erg leuk en interessant zijn.”

3. Hoe onderscheidt ModernBooths zich?  

“ModernBooths staat voor modern, kwaliteit en service. Ik wilde bijvoorbeeld per sé moderne en unieke foto attributen. Ik heb bedrijven benaderd voor hout gesneden teksten en het maken van unieke foto props. Dit zat toen (nog) niet in hun assortiment, maar kon wel gemaakt worden. Ik was de eerste in Nederland met deze attributen. Inmiddels heb ik ook een mooie collectie backdrops verzameld die nog steeds aangevuld wordt. Deze zijn op aanvraag ook een aantal keer los gehuurd door party planners.”

Eerste Hulp bij Party Planning GLMR-Photobooth-Service-2-web Interview met Janesta van ModernBooths

4. Wat is het meest bijgebleven van jouw eerste boeking? 

“Van de eerste boeking is het gevoel mij het allermeeste bijgebleven, het gevoel wat ik kreeg toen ik iedereen zag genieten van MIJN photobooth. Daar kan ik nu nog steeds intens van genieten. Ik was me altijd wel bewust van de extra sfeer die een photobooth met zich mee brengt, maar de voldoening om mensen zo blij te maken, daar kan ik keer op keer weer van genieten.”

5. Welke 3 eigenschappen zijn onmisbaar om jouw beroep uit te oefenen? 

Je moet wel een beetje technisch zijn, creatief ingesteld zijn en goed kunnen plannen.

Eerste Hulp bij Party Planning GLMR-Photobooth-Service-3-web Interview met Janesta van ModernBooths

Tot slot: Welke gouden tip heb je voor dames die een eigen bedrijf in de party planning sector willen starten?

“Ga ervoor en neem die stap: geloof in jezelf. Laat je niet ontmoedigen en zorg dat je jezelf altijd blijft onderscheiden van de rest. Jij bent jouw bedrijf en dat maakt je al uniek! Kijk niet teveel naar anderen en gewoon doen! Want wat heb je te verliezen :)”

ModernBooths is dé moderne photobooth van Nederland voor o.a. grote en kleine events, bruiloften en feestjes. We denken graag met je mee om de herinnering voor je gasten uniek te maken. Want: the moment might not last forever, but the loving memories of the time you had will!