Eerste Hulp bij Party Planning DSC07652-1024x746 6 leveranciers die niet mogen ontbreken in jouw netwerk
De Bloementoko

Er zijn 6 leveranciers in jouw netwerk die het succes van jouw bedrijf bepalen. Klinkt gek, maar het zit zo: team work makes the dream work. In de party planning sector heb je verschillende leveranciers nodig om van elk feest een succes te maken.

Bloemist

Bloemen waren een lange tijd alleen te zien in romantische settings zoals bruiloften. Vandaag de dag hebben ze hun plek veroverd op baby showers en zelfs kinderfeesten. We love it! Bloemen geven de ruimte extra sfeer, zijn handig als decoratie (ballonboog met bloemen) en geven een luxueus gevoel. Jouw lokale bloemist weet welke bloemen perfect zijn voor het seizoen, welke vaas je het beste kunt gebruiken en meer.

Verhuurbedrijven

Hoe fijn het ook is om zelf pilaren en backdrops in huis te hebben, op een gegeven moment kom je ruimte tekort. Bovendien is elke opdracht anders en gebruik je verschillende stijlen in je opdrachten. Je kunt dus niet alles blijven kopen. Daarom ben ik zo blij met de opkomst van steeds modernere verhuurbedrijven. Van stijlvolle backdrops tot de verhuur van prachtige glazen borden, je vindt er bijna alles.

Taartenbakkers

Je hebt mensen die nog geen ei kunnen bakken, en dan heb je taartenbakkers (ook wel bekend als patissiers of banketbakkers). De taarten die op Instagram voorbij komen zijn meer dan indrukwekkend. De creaties zijn ook net zo lekker als dat ze eruit zien. Mijn tip is wel om te proeven voordat je jouw leverancier aanbeveelt bij je klant. Baksters weten een thema met mooie details tot leven te brengen in de vorm van taarten en sweets

Ballondecorateur

Zeg je feest, dan zeg je ballonnen. Van ballonbogen en trosjes tot complete ballon kastelen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Als party planner of party stylist heb je vaak te weinig tijd om zelf met ballonnen bezig te zijn. Het is werk waar je geduld voor moet hebben. Je doet er absoluut goed aan om een ballondecorateur in te huren!

Cateraar

Als we het hebben over leveranciers die niet mogen ontbreken in je netwerk, dan denk je ook aan een cateraar. Vaak verzorgen feestlocaties hun eigen catering om het makkelijker te maken voor de klanten. Het kan ook voorkomen dat jouw klant zelf een locatie heeft gevonden en nog op zoek is naar een cateraar. Dan is het goed als je die kunt aanbevelen. Denk ook aan complete fruit buffetten, die zijn echt een hit!

Entertainment

Een kinderfeest kan er nog zo geweldig uitzien, als de kinderen zich vervelen wordt het een lastig verhaal. Bied je klanten mogelijkheden aan om een schminker, glitter tattoo artist of ballonvouwer te boeken. Word het groots aangepakt? Denk dan aan een band voor een swingende avond of een photo booth voor mooie herinneringen.

Ontmoet leveranciers

Wil je in contact komen met goede leveranciers in de party planning sector? Kom naar één van onze events!