Thuiswerken als party planner is ideaal! Je kunt tot in de late uren doorwerken – iets wat heel normaal is in ons beroep. Met je pyjama aan op bed en een knot op je hoofd kun je meer dan je denkt! Wij geven 8 redenen waarom thuiswerken heerlijk is.

1. Lage kosten

Als party planner kun je vanaf elke locatie werken zolang je een laptop, internet en een mobiele telefoon hebt. Je persoonlijkheid en je kwaliteiten zijn namelijk je belangrijkste bezit in deze business. Vanuit huis werken houdt de kosten laag omdat je bijvoorbeeld geen kantoor hoeft te huren. Dat is een flinke kostenpost. Afhankelijk van de ruimte die je hebt, kun je spullen thuis opslaan of een opslag huren. Omdat je kosten bespaart, kun je de eerste maanden investeringen doen die je business een goede start geven. 

2. Minder reistijd

Elke dag naar kantoor reizen kan tijdrovend en stressvol zijn. Het kost tijd, geld en neemt een groot deel van je dag in. Door vanuit huis te werken bespaar je niet alleen op maandelijkse reiskosten, maar verspil je ook minder geld aan verleidingen van de grote stad (lees: koffie, cake en andere verleidingen op straat). Vanuit huis werken heeft dus zo zijn voordelen.

3. Werkruimte

Thuiswerken als party planner vraagt om een aparte werkruimte. Het beste is een kamer waar je aan het einde van de dag de deur kunt sluiten. Zo word je niet herinnerd aan de lange to-do-list op je bureau en de telefoon die je (vaak denkbeeldig) hoort rinkelen! Richt de werkkamer zo efficiënt mogelijk in en zorg voor voldoende licht. Bedenk welke meubels en apparaten je nodig hebt om mee te werken.

4. Discipline

Dat je thuis werkt betekent niet dat je minder gedisciplineerd moet zijn. Werk met vaste werktijden en kleed je aan alsof je naar kantoor gaat. Je weet maar nooit of je ineens een afspraak hebt. Ik moet toegeven dat mijn pilates kleding ook heerlijk zit! Hoe dan ook, doe wat voor jou werkt. Neem jezelf en je werk serieus en elimineer verleidingen. Niemand anders zal je salaris voor je betalen.

5. Opslag

Een van de dingen waar ik nog steeds mee worstel is opslagruimte. Ik heb geïnvesteerd in een goede printer, laptop, marketingmateriaal, banners en noem maar op. Party stylisten hebben nóg meer spullen. Dat neemt allemaal ruimte in beslag. Op een bepaald moment is het beter om over te stappen naar een opslagruimte buitenshuis. Het is een investering die zeker je geld waard is (en je hebt minder troep in huis).

6. Afspraken buiten de deur

Mijn klantafspraken zijn altijd buiten de deur. Er zijn genoeg koffietentjes, hotels en flex kantoren die ruimte bieden om klanten persoonlijk te ontmoeten, dus dit hoeft nooit een probleem te zijn. Als je klanten liever thuis ontvangt, doe dat vooral. Alhoewel, het is ook fijn om weer even de deur uit te gaan.

7. Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van thuiswerken als party planner is productiviteit. Omdat je met veel deadlines werkt, zijn je dagen vaak lang en is het heerlijk om door te werken in je pyjama. En als je online meetings hebt tot in de avond, kun je dit lekker vanuit huis doen. Je kunt veel meer gedaan krijgen met een realistische planning en structuur.

8. Voordelen van thuiswerken

Vergeet niet om de juiste verzekeringen bij te werken en af ​​te sluiten als je vanuit huis werkt. Er zijn genoeg voordelen aan thuiswerken: lagere tarieven omdat je minder kostenposten hebt in vergelijking met een kantoorpand, je kinderen op tijd van school halen, naar de koelkast lopen wanneer je wilt (zonder vooroordelen van collega’s) en je kunt vanuit bed werken als je daar zin in hebt.