Een babyshower organiseren kan met elk budget! Geen idee hoe je moet starten? Dan kun je onze party planning tips voor de perfecte babyshower goed gebruiken! Met onze handige party planning checklist organiseer jij de perfecte babyshower!

10 tot 8 weken van tevoren

De gastenlijst

Organiseer de perfecte baby shower zonder stress. Begin 10 tot 8 weken vóór de uitgerekende datum met plannen. Een baby shower vindt meestal twee maanden voor de ‘due date’ plaats. Dan voelen de meeste aanstaande moeders zich nog energiek. En een goede voorbereiding is het halve werk. Je start met het vaststellen van de datum, het budget, de locatie en natuurlijk de gastenlijst. Als de baby shower een complete verrassing is, zorg dan dat je van tevoren weet wie er bij moeten zijn.

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-2436-820x1024 De perfecte babyshower organiseren

 

Foto: Hip Hip Hooray

6 weken van tevoren

Uitnodigingen

Je hebt de datum en het budget vastgelegd, dus nu is het tijd voor de uitnodigingen. Je kunt een Whatsapp bericht sturen, maar hoe leuk is het om een kaartje in de bus te krijgen? Online bestel je super leuke uitnodigingen voor de baby shower.

Thema

Nu is het tijd voor één van de allerleukste dingen om te doen (al zeg ik het zelf): het thema bedenken! Dat betekent shop ’till you drop. Met de decoratie van Hieppp geef je elke baby shower een flinke dosis ‘cuteness’! Zelf zijn we dol op de baby shower wenskaartjes.

Eerste Hulp bij Party Planning B78B308F-6855-4020-90D1-A6C123711148-1024x682 De perfecte babyshower organiseren

 

Foto: Nina Maria Styling

Éen maand van tevoren

Sweet baby

Het thema is bedacht en alle decoratie is gekocht. Ga je alles zelf doen of huur je een bedrijf in? Als je zelf aan de slag gaat is het tijd voor de volgende stap: zoetigheid! Als je een cake queen bent, kun je de sweets natuurlijk zelf maken en geld besparen. Vind je het fijner om de zoetigheden te bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Roos Bakt.

Babyshower squad

Organiseer de perfecte baby shower samen! Wees vooral niet bang om hulp in te schakelen van anderen. Roep je baby shower squad bij elkaar en zet ze aan het werk! Maken jullie zelf foto’s en video’s of wordt er iemand ingehuurd? Als je de aankleding liever uitbesteed, maakt Thema Event er iets moois van!

Spelletjes

Dit is ook het moment om alvast na te denken over baby shower spelletjes en leuke prijzen. Is de toekomstige mama geen fan van Baby Born verschonen en babyhapjes proeven? Bestel dan dit super hippe babyshower spelletje bij What a Wonderful Day.

Eerste Hulp bij Party Planning img_5522 De perfecte babyshower organiseren

 

Foto: Partystyling by Xaviera

Twee weken van tevoren

DIY of BUY

Controleer of alle gasten op de uitnodiging hebben gereageerd. Ook als je positieve reacties hebt ontvangen kan het geen kwaad om het dubbel te checken. Dit is ook de week waarin je DIY-projectjes start, zoals een collage met babyfoto’s of een luiertaart. Ben je meer van BUY (gewoon kopen, haha), dan kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde goodie bags bestellen bij Chixclusive. Je geeft je wensen door and that’s it. Scheelt weer tijd!

Eén week van tevoren

Boodschappen

Doe de eerste ronde boodschappen (producten die niet bederven). Heb je bestellingen geplaatst? Zorg dat de gemaakte afspraken duidelijk zijn. Hoe laat wordt alles bezorgd en hoe laat is de baby shower squad aanwezig? Als je van plan bent om zelf bedankjes te maken, kun je hier nu mee beginnen. Dat geldt ook voor hapjes die je kunt invriezen.

Eerste Hulp bij Party Planning baby-koekjes-1024x683 De perfecte babyshower organiseren

Drie dagen van tevoren

Check, check, dubbel check! Heb je alles in huis, heb je opgeruimd en ben je echt niets vergeten?

1 dag van tevoren

Opruimen

Spannend, morgen is de baby shower! Nog één keer goed opruimen (alles moet schoon!) en de locatie omtoveren tot een babyshower walhalla. Deel de ruimte mooi in en schuif het meubilair aan de kant. Versier de sweet table, verzamel alle spelletjes en geef de bedankjes een mooie plek. Nogmaals: schakel de hulp in van je baby shower squad!

Op de dag zelf

Vandaag haal je de taart op en alle andere spullen die je hebt besteld (bijvoorbeeld heliumballonnen, bloemen etc.). Doe dit lekker vroeg, zodat je genoeg tijd hebt om je op te frissen en nog even uit te rusten. Zorg dat jij en de babyshower squad minimaal 3 uur van tevoren op de locatie aanwezig zijn om alles voor te bereiden. Laat de gasten een uur eerder aanwezig zijn dan de mommy-to-be.

Enjoy!