Eerste Hulp bij Party Planning haute-stock-photography-wedding-collection-final-27-scaled Doelen stellen voor het nieuwe jaar

Doelen stellen als ondernemer is belangrijk om je bedrijf sturing te geven. Maar de dagelijkse werkzaamheden gaan ook gewoon door. Je bent bezig met boekingen, social media, marketing en klanten vinden. Hoe kan je ondanks je drukke agenda toch aan doelen werken voor je bedrijf?

Stel een realistisch doel

Als je begint met doelen stellen, zal je allereerst moeten accepteren dat ondernemen een proces is. Niemand is binnen één dag succesvol. Stel een realistisch doel en werk daar naartoe. Je kunt klein beginnen en vervolgens een steeds groter doel stellen. Het duurt gemiddeld drie jaar om te komen waar je wilt zijn. Je begint net als iedereen gewoon bij het begin. 

Wat heb je nodig om je doel te bereiken?

Doelen stellen begint natuurlijk met weten wat je wilt bereiken en een strategie hoe je dit gaat bereiken. Een doel kan zijn: op 1 april 2022 wil ik vijf baby shower boekingen hebben. Dat betekent dat je een manier moet bedenken om deze boekingen ook daadwerkelijk te krijgen. Maar hoe behaal je een doel zonder afgeleid of gefrustreerd te raken?

Werk dagelijks aan je doel

Als jouw doel is om meer baby shower boekingen te hebben, zorg dan dat jouw focus daarop ligt. Nieuwe ideeën zijn leuk, maar dragen ze bij aan het doel? Zo niet, dan kun je ze het beste even op de plank laten liggen tot je doel behaald is. Om meer baby shower boekingen te krijgen kun je deze dienst meer in de spotlight zetten op social media. Een andere manier is om samen te werken met bedrijven die baby shower producten aanbieden.

Behoud je focus

Doelen stellen en behalen lijkt makkelijker dan het is. Afleiding is overal en soms heb je gewoon de energie niet om ermee bezig te zijn. Stel jezelf continu de vraag: als ik X doe, brengt mij dit dan dichterbij mijn doel? Het heeft bijvoorbeeld geen zin om alleen maar foto’s te delen van kinderfeestjes als je baby shower boekingen wilt krijgen. Schrijf je doel op en plaats het op een zichtbare plek. Zo word je er dagelijks aan herinnerd!