De droom van elke party stylist: héél veel klanten blij maken met jouw creatieve talent. Dat is de gave die Stacy van Laurant Styling heeft en waarmaakt. Online deelt zij feestelijke creaties en handige styling tips. Wij zijn helemaal weg van haar stories waarin ze met een paar producten een simpel gedekte tafel omtovert tot een Instagram waardige setting. Daarom vroegen wij Stacy naar haar inspiratie, hoe ze is begonnen en wat ze andere party stylisten wilt meegeven.

Eerste Hulp bij Party Planning 20200629_213013-1 Interview met Stacy van Laurant Styling

Waarom heb je gekozen voor een beroep in party styling?

“Long story short: in het begin stylde ik vaak feestjes voor familie en vrienden. Hoe meer ik het deed hoe meer oog voor detail ik kreeg. Ik haalde veel voldoening en plezier uit de styling die ik deed. Door alle goede reacties en complimenten op mijn werk, overwoog ik om voor mijzelf te beginnen.  Mijn besluit  kwam echter pas toen ik ‘De beste pitch’ van het Haagsche Ondernemingshuis had gewonnen. Dat was de start van Laurant Styling.”

Er zijn verschillende party stylisten, maar wat je duidelijk ziet is dat iedereen een eigen stijl heeft. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

“Ik vind dat iedereen uniek is in hun eigen styling en dat maakt het juist zo mooi. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving, natuur of kunst. Om mijzelf creatief bezig te houden deel ik video’s met tips en tricks op mijn Instagram. Als je het mij vraagt, kun je met styling alle kanten op. Het is heel breed.”

Eerste Hulp bij Party Planning Lauranstyling-683x1024 Interview met Stacy van Laurant Styling

Als party stylist is het belangrijk dat klanten zien wat je kan, bijvoorbeeld met foto’s. Hoe heb jij je eerste klanten gekregen? 

“Toen ik begon lag mijn focus alleen op baby showers. In het begin heb ik een babyshower gratis weggegeven op Facebook en kreeg daardoor heel veel reacties. Uiteindelijk heb ik toen gekozen voor een alleenstaande moeder die nog nooit een baby shower had gekregen. Het was een succes en via via kwam ik mijn eerste klant tegen.”

The form you have selected does not exist.

Wat had je liever anders aangepakt als je terugkijkt naar toen je net startte?

“Ik denk wel dat ik in het begin wat zakelijker moest zijn. Ik ben een persoon die graag wil helpen en meedenken. In het begin kwamen mensen regelmatig naar mij toe met vragen over de styling voor hun feestjes. Door mijn enthousiasme was ik heel open en gaf ik al mijn ideeën weg. Uiteindelijk zijn ze niet met mij in zee gegaan, maar zag ik wel al mijn ideeën op het feest. Dit was voor mij een leermoment maar ook een eye opener.”

Welke eigenschappen heb je volgens jou nodig om goed werk te leveren als party stylist?

“Jezelf zijn, weten wie je bent en wat je kan is heel belangrijk. Goed luisteren naar de klant en eerlijk zijn wat wel kan en wat niet kan. De klant moet je kunnen vertrouwen. Als klanten je werk zien en het is boven verwachting, dan weet je dat je goed werk hebt geleverd.  Dus zorg dat je altijd ‘a little sparkle’ geeft en verras ze met iets wat ze totaal niet verwachten.”

Eerste Hulp bij Party Planning Mirte-Shervin_17.00.47_DSCF2665-2-1024x682 Interview met Stacy van Laurant Styling

Als je advies mag geven aan iemand die twijfelt om te starten als party stylist, wat zou dat dan zijn? 

“Als je twijfelt stel je het alleen maar uit, dan blijft het maar een wens. Durf die stap te nemen want dan leer je als ondernemer meer over jezelf en als stylist. Je weet steeds beter  wat je wel en niet kan, waardoor je meer vertrouwen in jezelf krijgt. Elk succes mag je vieren. Niet twijfelen dus, er is plek voor iedereen. Je bent uniek er is maar één jij dus wees niet bang!”

Over Laurant Styling

Laurantstyling is een simpel, classy bedrijf dat styling verzorgt voor intieme kleinschalige gelegenheden. Denk hierbij aan kleinere evenementen, zakelijke feesten, bruiloften, verjaardagen, fotoshoots, e.d. De wensen van de klant worden vertaald in de styling waardoor elke styling persoonlijk wordt en elke aangelegenheid uniek. Mijn motto: We style, you shine and enjoy the moment.