Wil je party planner worden en de leukste feestjes organiseren? Wil je onvergetelijke momenten creëren voor anderen? Dan is partyplanner worden misschien wel de perfecte carrière voor jou!

 

Ervaring opdoen

De beste manier om een carrière als party planner te beginnen, is door ervaring op te doen. Begin met feestjes organiseren voor vrienden en familieleden. Je ontwikkelt je vaardigheden en de druk is minder hoog. Foto’s van je werk gebruik je om nieuwe klanten aan te trekken.

 

Ontwikkel je vaardigheden

Als party planner is het belangrijk dat je goed kunt organiseren, communiceren en coordineren. Creativiteit en aandacht voor detail zijn vanzelfsprekend. Wil je goed van start gaan en alles weten over parties organiseren als een professional? Dan is de cursus Party Plannen als een Pro de perfecte cursus voor jou!

Onderzoek de branche

 

Weet in welke branche je terechtkomt en wat ervoor nodig is om succesvol te zijn. Kom meer te weten over de verschillende soorten feesten die party planners organiseren, maar ook welke leveranciers je nodig hebt. De meest populaire feesten zijn kinderfeestjes, verjaardagen en baby showers.

Maak een plan

Als je party planner wilt worden, dan heb je een plan nodig. Wie is je doelgroep en welke diensten ga je aanbieden? In het begin is het belangrijk om gewoon te starten, maar na een tijdje heb je meer inzicht nodig. Niet alleen in je prijzen, maar ook in je diensten, marketingstrategie en bijvoorbeeld je algemene voorwaarden. In de opleiding Van Passie naar Party Bedrijf komt dit allemaal aan bod.

 

Bouw je netwerk op

Netwerken is de sleutel voor succes in de party sector. Bezoek netwerkborrels, word lid van een community met ondernemers uit de sector of kom in contact met andere evenementenplanners in jouw regio. Met een sterk netwerk krijg je meer naamsbekendheid én boekingen.

 

Blijf jezelf ontwikkelen

De party planning sector is continu in ontwikkeling. Om voorop te blijven is het belangrijk om te investeren in je kwaliteiten. Er valt altijd iets nieuws te leren. Als je kansen grijpt om je kwaliteiten te verbeteren, dan is de kans groot dat je bedrijf blijft groeien.