Eerste Hulp bij Party Planning Xaviera5 Waarom Party Styling by Xaviera voor mijn opleiding koos

Xaviera van Party Styling by Xaviera kreeg decoreren met de paplepel ingegoten. Haar ouders stonden vroeger bekend om de aankleding van feestjes van familie en vrienden. Dezelfde passie stopt Xaviera nu in alle feesten die zij verzorgt. Ontdek waarom zij is begonnen met Party Styling by Xaviera en hoe haar allereerste boeking is verlopen.

1 Waar kwam het idee vandaan om een eigen bedrijf te starten?​

“Ik ben thuis altijd bezig met mijn interieur, puur als hobby. Styling heb ik altijd leuk en interessant gevonden. Destijds wist ik nog niet dat party stylist een officieel beroep is. Mijn twee beste vriendinnen raakten zwanger en ik organiseerde hun baby showers als verrassing. Toen de vierde baby op komst was, ben ik er serieus over gaan nadenken om mijn eigen bedrijf te starten. Zo is Party Styling by Xaviera ontstaan.”

2 Wat is jou het meest bijgebleven van de opleiding Van Passie naar Party Bedrijf?

“Eén woord: alles! Tot op de dag van vandaag pas ik nog steeds alles toe wat ik heb geleerd in de opleiding. Ik heb daarna nog meerdere cursussen bij Eerste Hulp bij Party Planning gevolgd.”

Eerste Hulp bij Party Planning x1 Waarom Party Styling by Xaviera voor mijn opleiding koos

3 Je eerste klant krijgen is het moeilijkst. Hoe ging jouw eerste boeking en wat heb je ervan geleerd?

“Laat ik zeggen dat het ‘okay’ ging. Ik startte Party Styling by Xaviera een week voordat corona uitbrak in Nederland Ik weet niet of dat de reden is dat het zo lang duurde voordat ik mijn eerste klant binnenhaalde. Wat ik wel weet, is dat ik toen de sales cursus Seal the Party Deal bij jullie heb gevolgd met Rachida van Deetailz. Binnen een week had ik mijn eerste klant. In het begin ben je nog een beetje onzeker. Dat straalde ik misschien niet uit, maar zo voelde het wel. Met de tijd krijg je steeds meer boekingen en word je ook veel zekerder. Je merkt dan ook dat dingen veel beter en soepeler verlopen.”

4 We hebben allemaal een opdracht waar we super trots op zijn. Welke is dat voor jou?

“Mijn eerste boeking van dit jaar. Ik werkte vanaf het begin voornamelijk met leveranciers, waar ik overigens super goede ervaringen mee heb. Vanaf dit jaar werk ik met een vast team, mijn eigen familie. We zijn inmiddels een familiebedrijf geworden! Ik ben dus het meest trots op mijn eerste boeking met de familie. De samenwerking verliep toen perfect en dat is vandaag de dag nog steeds zo.”

Eerste Hulp bij Party Planning x2 Waarom Party Styling by Xaviera voor mijn opleiding koos

5 Deel jouw gouden tip voor dames die een eigen party bedrijf willen starten.

“Niet twijfelen, gewoon doen!”

Waar kunnen we jouw bedrijf volgen?

Instagram: by_xaviera of via de website: http://www.partystylingbyxaviera.nl