Eerste Hulp bij Party Planning beautiful-biz-lounge-bright-christmas-020-683x1024 Zo organiseer je een kerstfeest bij jou thuis + gratis kerstplanner

#1 Kies een kerst thema

Organiseer een kerstfeest bij jou thuis! Het leuke van thema’s is dat zo’n beetje alles thema-waardig is. Het Ugly Sweater thema kennen we inmiddels wel (blijft leuk), maar je kunt veel meer kanten op. Voor een kerstdiner kun je bijvoorbeeld helemaal losgaan met een thema als Winter Wonderland met veel zilver en wit. Wil je het wat speelser, kies dan een Candyland thema. Super leuk voor een pyjama party met je vriendinnen of voor de kids.

#2 Decoreer in stijl

Je vasthouden aan een thema maakt versieren echt een stuk makkelijker. Welk thema je ook kiest, het belangrijkste is om consistent te zijn met de kleuren. Kies een aantal basiskleuren en voer het helemaal door: van je tafellinnen, kerstballen en kaarsen tot aan bijpassend bestek. Yadira van Y Styling and Decoration geeft je 8 styling tips om de kerst in huis te halen!

#3 Zorg voor kerstmuziek

Er is niets leukers dan je gasten volledig onderdompelen in de kerstsfeer. Breng je gasten in de ‘christmas spirit’ met heerlijke kerstmuziek. Geen tijd om een playlist te maken? Download hier mijn persoonlijke Christmas playlist and get in the spirit!

#4 Maak het persoonlijk

Eerste Hulp bij Party Planning PHOTO-2018-12-03-15-10-54-1-1024x1024 Zo organiseer je een kerstfeest bij jou thuis + gratis kerstplanner

De feestdagen draaien om samenzijn, elkaar waarderen en laten zien hoe speciaal je dierbaren voor je zijn. En je party personaliseren is een mooie manier om dit gevoel over te brengen! Plaatskaartjes of servetringen met de naam van je gasten erop geeft meteen een persoonlijke touch. Zelf heb ik deze superleuke kerstballen laten maken door Petit Mais Bien, maar je kunt ook terecht bij Icustomise!

#5 Vergeet de kids niet

Zoek je een leuke manier om de kids bezig te houden? Maak een decoratietafel waar ze hun eigen knutselwerkjes kunnen maken voor in de boom. Het enige wat je nodig hebt is papier, glitter (want wat is kerst zonder glitter), lijm, mooie linten, stiften of verf. Je kerstboom wordt er niet alleen een stuk vrolijker van, het is ook de mooie herinnering voor later.

Eerste Hulp bij Party Planning n9v0o3?v1701870538 Zo organiseer je een kerstfeest bij jou thuis + gratis kerstplanner

#6 Creëer een speciale cocktail

Een manier om indruk te maken tijdens je kerstdiner is een speciaal drankje maken voor je gasten. Vanzelfsprekend haal je de favoriete drankjes van je gasten in huis, maar een speciale cocktail maakt het extra bijzonder! Creëer een simpele cocktailbar waar je gasten hun eigen (non) alcoholische cocktails kunnen maken. Plaats handige receptenkaartjes zodat het nóg makkelijker wordt (en je gasten niet misselijk naar huis gaan).

#7: Zorg voor genoeg eten

Het is tenslotte kerst, dus waar zou je zijn zonder al dat lekkere eten? Als je écht alles op elkaar wilt afstemmen, houd dan het thema van je kerstdiner in gedachten en pas het menu hierop aan.  Als elke gast een gerecht meeneemt, stijl de buffettafel in het thema en maak het makkelijk voor je gasten (en jezelf) om op te scheppen. Zo kun je zelf ook genieten! Ben je de enige kok in de keuken, maak dan zoveel mogelijk van tevoren klaar en bespaar jezelf stress. And last but not least: het dessert! Met een dessert bar en een chocoladefontein zit je helemaal goed!

#8: Wees een gulle gever

Een presentje voor je gasten is altijd een goed idee! Het gaat om het gebaar en dat je gasten weten hoeveel ze je waardeert. Denk bijvoorbeeld aan een gedecoreerd kerstkoekje van Taartjes Toko.

Ik hoop dat deze tips je helpen om er een fantastische kerst van te maken met je dierbaren. En oja: als je zelf wordt uitgenodigd voor een kerstdiner, breng dan vooral iets mee waar de gastheer of gastvrouw blij van wordt!