Wanneer je zelf een feest organiseert lijkt een party planner boeken een overbodige luxe. Maar dat is het absoluut niet! Ontdek 7 verrassende redenen waarom een party planner boeken juist een goed idee is! Reden nummer 2 zal je zeker verbazen…

Reden #1: Je bespaart tijd

Jouw party planner gaat op zoek naar de juiste leveranciers, verstuurt uitnodigingen, maakt afspraken, bezoekt locaties, houdt de aan- en afmeldingen bij, belt de genodigden na, zorgt dat alles mooi samenkomt én houdt jou tegelijkertijd van alles op de hoogte. Okay, re-wind! Beeld je nu in dat je dit allemaal zelf moet doen. Naast je drukke baan. En je gezin. En je sociale leven. Precies! Waar moet je in hemelsnaam de tijd vandaan halen? Dus laat het lekker over aan iemand die het heerlijk vindt om alles voor je te regelen. Een party planner boeken is de beste keus. You’re welcome 😉

Reden #2: Je bespaart geld

Wait, what?! Jawel, dit is de beruchte reden waar ik het over had. Had je niet verwacht, hè? Je denkt waarschijnlijk: een party planner kost geld dus ik ben hoe dan ook duurder uit. Niets is minder waar. Jouw party planner heeft connecties die jou geld kunnen besparen. Want party bedrijven die veel samenwerken, matsen elkaar regelmatig. De welbekende gun factor. Het is dus veel makkelijker voor jouw party planner om iets bij een leverancier gedaan te krijgen dan voor jou. En nee, niemand kan in je portemonnee kijken. Denk daarom goed na wat jij het liefst uitbesteed en welk bedrag je daar voor over hebt. Een party planner boeken is waardevoller dan je denkt!

Reden #3: Je feest ziet er beter uit

Vaak wordt onderschat hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan decoratie en styling. Het gevoel dat je gasten krijgen zodra ze binnenkomen, dát is wat ze zich de volgende dag herinneren (en het eten!). Party planners zitten vol met ideeën waar je zelf niet snel aan denkt. Dingen als hippe ballondecoratie, bijzonder meubilair of gepersonaliseerde items maken het feest onvergetelijk. Dat soort details geven gasten het gevoel dat ze speciaal zijn en deel uitmaken van jouw event. Dat gevoel gun jij jezelf toch ook?

Reden #4: je hebt een locatie die bij je past

De locatie die je kiest hangt af van het soort event dat je houdt, wat het doel ervan is en wat je wil dat het uitstraalt. Jouw party planner let erop dat een locatie aan al jouw wensen voldoet.  Ga je bijvoorbeeld voor een romantische sfeer, dan is een locatie met warm licht en genoeg ruimte voor decoratie een goede keuze. De locatie en de uitstraling hebben dus meer effect op het succes van je event dan je denkt.

Reden #5: je krijgt goede mensen die goed werk leveren

Ken je dat? Je bent online op zoek naar een professional op basis van positieve recensies (hello internet jungle), maar eigenlijk weet je niet eens waar je op moet letten. Want hoe weet je of diegene precies begrijpt wat je wil? Uiteindelijk ben je uren kwijt en zonder resultaat. Hoe fijn is het om niet eindeloos te hoeven zoeken, maar direct een team te hebben van geweldige professionals? Precies, dat heeft jouw party planner voor je geregeld. Want die wil alleen het beste voor jou (ze hebben een reputatie hoog te houden). Zo is de keus dus makkelijk gemaakt, bespaar jij tijd en blijf je binnen je budget!

Reden #6: je kunt gerust eten

Een party planner boeken heeft zoveel voordelen. Weet je wat je vergeet als je zelf een party organiseert? Je vergeet om te eten! Wanneer je continue bezig bent met voorbereiden, heb je niet bepaald tijd om even snel wat te halen. Lang leve de party planner! Terwijl alles tot in de puntjes wordt geregeld, kun jij op je gemak eten. Because being ‘hangry’ ain’t cute.

Reden #7: je kunt zorgeloos genieten

Zelf je eigen event organiseren vraagt heel veel tijd, geduld en verantwoordelijkheid (trust me, I know!). Want je wilt van je eigen event genieten, zorgen dat alles op rolletjes loopt én alle gasten aandacht geven. Vanaf het moment dat je een party planner inhuurt kun je relaxen. Je neemt een stapje terug, richt je op andere belangrijke zaken (outfit zoeken!) en geniet veel bewuster van je party. Plus, wanneer het feest gaande is houdt jouw party planner alles in de gaten. Jij hoeft je dus nergens druk over te maken (zelfs niet over de kinderen!).

Het leven is een feestje!

Een party planner inhuren lijkt alleen weggelegd voor ’the rich and famous’. Gelukkig is dat allang niet meer zo. Zodra je hebt ervaren hoeveel tijd  (en hoofdpijn!) het je bespaart wil je niets anders meer. Het leven is een feestje en daar moet je van genieten!