Sweet tables: de party planning scene krijgt maar geen genoeg van deze populaire trend. En elke keer als we de sweet tables van LOIS & SEVEN voorbij zien komen krijgen we hartjes in onze ogen! De perfecte reden voor een gezellig gesprek met de dame achter deze prachtige creaties. We vroegen haar hoe ze begonnen is, waar ze inspiratie uit haalt en haar gouden tip voor een perfecte sweet table.

LOIS & SEVEN bestaat net 1 jaar, maar is al vrij bekend in de party scene. Hoe ben je begonnen en wat is de betekenis achter de naam?

Claire: “Het begon allemaal bij het organiseren van de baby shower van één van mijn besties. Daar kreeg ik de smaak goed te pakken. Van feestjes organiseren voor vrienden werd het feestjes organiseren voor vrienden van vrienden. En van vrienden van vrienden werd het (wie had dit ooit durven dromen ) feestjes organiseren voor klanten uit het hele land! Op 3 maart 2017 besloot ik om van mijn hobby mijn job te maken. Nu alweer 1 jaar trotse mama van mijn mooie bedrijf ‘LOIS & SEVEN’. Vernoemd naar mijn nichtje LOIS en mijn jongste zoon SEVEN.”

Een sweet table is een lust voor het oog, maar de sweets moeten ook lekker smaken. Hoe heb je jouw leveranciers gekozen?

Claire: “Ik zal wel één van de meest chaotische perfectionisten zijn in de partyscene, maar ik weet wel heel goed wat ik wil en wat niet. Ik werk bijvoorbeeld vaak samen met mijn nichtje die prachtige koekjes maakt. Belangrijk is dat het werk dat ik aflever een afspiegeling is van mij en mijn ideeën, en daarom zoek ik naar leveranciers die hun werk met net zoveel passie en perfectie uitvoeren als ik. Het was even zoeken, maar na een jaar kan ik toch wel zeggen dat ik een geweldig team om mij heen heb.”

Eerste Hulp bij Party Planning Claire5 Interview met Claire Muyselaar van LOIS & SEVEN

Je creëert niet alleen sweet tables, maar verzorgt ook complete party styling. Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Claire: “Vroeger stond er op mijn rapport ‘Claire heeft een grote fantasie’. Ik denk dat je daar grotendeels je antwoord hebt, haha!”

Als je moest kiezen, welke opdracht is dan je favoriet en waarom?

Claire: “Lastige vraag (…) Ik vind ze allemaal wel wat hebben, maar als ik specifiek voor eentje moet gaan ben ik toch een klein beetje verliefd op de Princess Jasmine party die ik mocht stylen voor een klein prinsesje. Ik mag dan een volwassen vrouw zijn, maar stiekem nog steeds een enorme Disney fan.”

Eerste Hulp bij Party Planning Claire1 Interview met Claire Muyselaar van LOIS & SEVEN

Je sweet tables staan bekend om de details en matching items. Plan je vaste momenten in om de juiste spullen te zoeken, of koop je items zodra je ze tegenkomt?

Claire: “Ik zoek zeker thema gericht maar vaak genoeg loop ik random tegen unieke items aan die ik dan zonder twijfel direct meeneem. Uiteraard met het idee dat het ooit wel mooi van pas komt. Ook ben ik regelmatig te vinden in kringloopzaakjes op zoek naar leuke opknappers. Het leuke van deze job is dat ik mij op creatief gebied lekker kan uitleven. De gouden spuitbus is dan ook mijn beste vriend. Geloof me, die doet wonderen!”

Er zijn steeds meer dames die een eigen party styling bedrijf willen starten. Wat voor advies kan jij ze meegeven?

Claire: “Dit is een baan die gebaseerd is op passie. Het is hard werken, maar de absolute baan als je op zoek bent naar voldoening. Klanten blij maken met jouw creaties is als je het mij vraagt een echte droombaan!”

Eerste Hulp bij Party Planning Claire4 Interview met Claire Muyselaar van LOIS & SEVEN

Tot slot: wat is jouw gouden tip voor de perfecte sweet table?

Claire: “Neem de tijd om je goed in te leven in je klant. Probeer de wensen te vertalen naar een voor hun perfecte sweet table, maar blijf vooral dicht bij jezelf en je stijl. Doe nooit concessies als het tegen je eigen stijl in gaat, want juist dat zorgt ervoor dat jij je onderscheidt van anderen en je jouw werk met passie kan blijven doen. Last but not least: the secret ingredient is always love!”

Wil je ook complete party styling voor een speciale gelegenheid? Check LOIS & SEVEN op Instagram of op Facebook.