Het geheim van een prachtige sweet table? Zorg dat de tafel er nét zo delicious uitziet als de sweets. Krijg tips van de experts en geef je Insta volgers some serious eye candy!

1. Thema

Sweet tables komen het best tot hun recht met een thema. Anders ziet het er al snel rommelig uit. Als je klant geen thema in gedachten heeft, start dan met het doel van de sweet table. Een kinderverjaardag vraagt om vrolijke kleuren en een baby shower vaak om elegante kleuren zoals pastel. Klanten hebben vaak moeite om uit te leggen wat ze precies willen (daar ben jij voor ;)). Vraag naar de uitnodiging, dress code, locatie of andere decoraties voor inspiratie.

Eerste Hulp bij Party Planning C60DFD6A-DD7F-44E4-A3C8-F8BDC93FF3FB In 5 stappen een prachtige sweet table
Party Styling by Xaviera

2. Kleur

De snelste manier om je sweet table op te laten vallen is met kleur. Zorg dat je kleurenpalet zo goed als perfect is. Er zijn verschillende tinten rood, roze en schijnbaar zelfs 50 tinten grijs 😉 Als je klant om roze vraagt, weet dan welke kleur roze dat is. Voer dit vervolgens door in je cup cake, tafelkleed of decoratie. Houd in gedachten dat het licht van de locatie effect kan hebben op de kleuren. Bekijk kleuren daarom in natuurlijk daglicht. Lampen kunnen kleuren een warme gloed geven, waardoor alles net een tintje donkerder uitvalt.

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-2437 In 5 stappen een prachtige sweet table
Hip Hip Hooray Party Planning

3. Hoogte

Met hoogte spelen is het beste wat je kunt doen voor een sweet table. Hoge en lage standaarden geven je sweet table meteen een mooi effect. Je hoeft ook helemaal geen traditionele standaarden en schalen te gebruiken. Ga lekker los met kratten, snoeppotten, juwelendoosjes, plantenpotten, spiegels en wat je maar kunt bedenken om van je sweet table een verrassend geheel te maken.

Eerste Hulp bij Party Planning AF932F38-AFC2-4273-9082-E133DBBAEF80-1024x682 In 5 stappen een prachtige sweet table
Nina Maria Styling

4. Display

Nu is het tijd om na te denken over het display, oftewel: the look. Hoe breed is de tafel? Hoe groot is de tafel ten opzichte van de ruimte? Heb je voldoende standaarden, schalen en allerlei andere items? Eén van de makkelijkste displays is om de kleinere sweets vooraan te plaatsen op schalen en de grotere sweets naar achter te plaatsen op plateaus. De cake verdient de spotlight, dus houd die centraal. De achtergrond is nét zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een flowerwall, een backdrop met een afbeelding of ballonnen.

Eerste Hulp bij Party Planning Double-stuffed-blog In 5 stappen een prachtige sweet table
Ballondecoratie door Thema Event

5. Eenvoud

Bedenk wat je echt nodig hebt om het thema zo goed mogelijk naar voren te brengen. Een prachtige sweet table hoeft niet druk te zijn. Eenvoud doet wonderen, of zoals ze in het Engels zeggen: less is more. Als je een thema kiest, werk dan met bepaalde kleuren in plaats van op elk item een logo of afbeelding te plaatsen. 

Eerste Hulp bij Party Planning 33C99008-5E03-4B9B-AC89-AE428E8B5715-1 In 5 stappen een prachtige sweet table
Your Event Rental & More

Last but not least: doe waar je goed in bent en laat anderen doen waar zij goed in zijn. Team work makes the dream work!

The form you have selected does not exist.