Eerste Hulp bij Party Planning haute-stock-photography-tropical-desktop-final-33-1-1024x1024 90 gratis manieren om klanten te krijgen

In elke fase van je (toekomstige) party bedrijf is er één ding waar je niet omheen kunt: sneller klanten krijgen. Klanten zijn de spil van jouw bedrijf, want zonder hen zijn er geen opdrachten. Maar hoe zorg je dat je klanten vindt, krijgt en behoudt? Ik heb alvast 10 van mijn 90 gratis manieren voor je verzameld om sneller klanten te krijgen.

1. Zorg voor tevreden klanten

Er gaat niets boven een tevreden klant. Zij zijn de beste reclame die je kunt hebben! Zorg voor goede service en besteed voldoende aandacht aan ze. Als je eenmaal mensen hebt die je geweldig vinden (a.k.a. jouw eigen fanclub), ontstaat er vanzelf mond-tot-mondreclame.

2. Krijg recensies van klanten

Maak het klanten makkelijk om een recensie achter te laten. Verwijs ze rechtstreeks naar Google Reviews, je website of social media. Deel de recensie met hen zodra het online staat. Hierdoor voelen ze zich trots en kunnen zij anderen doorverwijzen naar jou.

3. Ontvang beoordelingen van leveranciers

Als bedrijf profiteer je altijd van overtuigende recensies van leveranciers. Het is bewezen dat goede recensies potentiële klanten over de streep trekken. Het werkt extra goed als bedrijven goede ervaringen hebben met jouw bedrijf.

4. Vraag om opdrachten

Okay, dit voelt voor sommigen wat geforceerd. Maar een bestaande klant vragen of ze jouw diensten weer nodig hebben is juist attent. Als je het goed aanpakt, vinden bestaande klanten het juist fijn dat je aan ze denkt. Geef aan dat je weer een plekje voor ze vrijhoudt rond hun verjaardag.

5. Blijf jezelf

Wees jezelf, tenzij dat afstandelijk en verlegen is. Wees in dat geval het tegenovergestelde (no pressure, haha!). Zorg dat ze zich op hun gemak voelen bij jou. Wees niet zomaar een party planner; wees hún party planner. Geef ze een gevoel van vertrouwen.

6. Beloon klanten die jou doorverwijzen

Mensen zijn van nature behulpzaam en verwijzen andere graag door, maar alleen bij een goede ervaring. Klanten willen schitteren in het bijzijn van hun vrienden en pronken met het resultaat. Dát zijn de ambassadeurs van jouw bedrijf. Beloon ze als je kan!

7. Ken je doelgroep

Het is belangrijk om te weten wie je probeert aan te trekken, wat hun wensen zijn en hoe je ze bereikt. Party diensten bied je op een totaal andere manier aan wanneer het om 18 plussers gaat dan om 50 plussers. TikTok is bijvoorbeeld voor de jongere generatie, terwijl Instagram en Facebook populair zijn bij mensen boven de 25 jaar. Ga dus gericht te werk.

8. Geef antwoord op vragen

Geef snel antwoord op vragen en verzoeken. Plaats een FAQ op je website (frequently asked questions) en geef antwoord op de meest gestelde vragen. Het kost niets en neemt drempels weg, zodat klanten je sneller boeken.

9. Maak een pakket

Bundel verschillende diensten om een groter gevoel van waarde te creëren. Maak van de meest populaire diensten een pakket. Denk wel heel goed na over wat wel en niet in het pakket zit en bereken je prijzen vooraf. Meer hierover leer je in de cursus Get Your Money Honey.

10. Word sponsor

Sponsoring kan helpen om je naamsbekendheid te vergroten. Wees creatief en bedenk wie of wat je kunt sponsoren om de juiste doelgroep te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het gratis aanbieden van sweets, verhuur van producten of het bedrukken van shirts met jouw logo erop.

Sneller klanten krijgen?

Benieuwd naar de overige 80 gratis manieren om sneller klanten te krijgen? Download het e-book voor €9,99!