Eerste Hulp bij Party Planning 20 6x doelen stellen voor een succesvol party bedrijf

Het nieuwe jaar is in zicht en dat betekent doelen stellen. Maar waar moet jouw bedrijf zich in hemelsnaam op focussen? Hier zijn 6 doelen om te stellen voor een succesvol party bedrijf.

1. Zichtbaarder zijn op social media

Laten we beginnen met social media. Instagram, Facebook en Pinterest zijn de beste platforms voor de party planning sector. Ze helpen niet alleen met jouw naamsbekendheid, het is ook dé plek waar de meeste klanten zich bevinden. Ben je zakelijk al actief op social media? Dan kan het geen kwaad om nieuwe doelen te stellen en nóg zichtbaarder te worden. 

2. Laat meer van jezelf zien

Hoe beter je volgers het gevoel hebben dat ze je kennen, hoe sneller ze iets van je kopen of jouw tips aannemen. Op social media inspireer je jouw klanten voor hun volgende feest. je hoeft écht niet alles te delen, maar volgers zijn nieuwesgierig naar de persoon achter het bedrijf. Originele content en inspiratie vind je in het programma Canva.

3. Meer winst maken

De juiste prijzen vragen voor je diensten, zorgen dat klanten op tijd betalen en je party bedrijf draaiende houden is belangrijker dan ooit. Onze sector is flink geraakt door de corona maatregelen. Als je meer winst wilt maken, moet je naar een aantal dingen kijken. De eerste is jouw financiën. Hoe staat het ervoor, hoeveel winst heb je vorig jaar gemaakt en wat wil je dit jaar verdienen? Daarna kijk je naar jouw verkoopstrategie. Op welke manier komen klanten bij jou terecht? Is dat nog steeds een goede strategie of is het slim om aan te passen? Kijk naar je klanten, hoeveel opdrachten je per jaar hebt en met welke dienst je het meest verdient. Evalueer je party bedrijf en wees kritisch over wat goed en minder goed gaat.

4. Doelen stellen én behalen

Na je evaluatie is het tijd om doelen te stellen. Weten WAT je wilt is niet genoeg. Je moet ook weten HOE je het gaat bereiken. Neem je doel serieus en stel een plan op. Werk er elke dag naar toe in alles wat je doet. Heb je hulp nodig om jouw doelen te bereiken? Boek dan een sessie.

5. Verhoog de klanttevredenheid

This is a big one! Parties zijn super persoonlijk. Wat de klant wil is leidend en hierdoor is elke opdracht verschillend. Dat maak ons werk juist zo leuk. Maar één ding wat elke klant krijgt no matter what, is jouw uitstekende klantenservice. Je kunt de beste party queen van Nederland zijn, maar als je slechte service biedt of een vervelend karakter hebt komt de klant niet meer terug. Het gezegde ‘je hebt maar één kans op een eerste indruk’ geldt altijd!  

6. Investeer in een goed netwerk

We zijn van nature heel sociaal en dat komt goed van pas. Een goed netwerk opbouwen is namelijk goud waard. Vooral wanneer je net begint, is het belangrijk om goede relaties te hebben met verschillende leveranciers en klanten. Dat is hoe je opvalt en nieuwe opdrachten krijgt. Waarschijnlijk kun je nu al 2 concullega’s noemen die in jouw regio de meeste klanten krijgen.  Dus hoe kun je opvallen als zij meer leveranciers kennen en meer opdrachten doen? Simpel: ga netwerken!