Eerste Hulp bij Party Planning IMG-7066-1024x1020 Tafelstyling voor stylisten: dit heb je nodig

Tafelstyling is hot! Aan elke speciale gelegenheid kun je een gestylde tafel toevoegen. Babyshowers, een verjaardag of kinderfeest. Maar het perfecte plaatje bereik je natuurlijk niet zomaar. Het creëren van een perfect gestylde tafel begint met het volgen van een aantal regels.

1. Bepaal het thema

Het thema bepaalt hoe je de tafel aankleedt. Dat kan gebaseerd zijn op een kleur of een thema, zoals een roze babyshower. Als je eenmaal een thema hebt, is dat je basis voor het kiezen van decor, serviesgoed en andere elementen.

2. Kies een kleurenschema

Styling komt het best naar voren als je met kleurenschema’s werkt. Anders wordt het al snel rommelig. Selecteer een kleurenschema dat bij het thema past en kies daar passende elementen bij. Van de vazen tot de servetten en de bloemen. Tip: de kleurkaarten bij de verfsectie van Gamma zijn een goed startpunt!

3. Gebruik het juiste tafelkleed

Kies een tafelkleed dat past bij de maat en vorm van de tafel. Je kunt kiezen voor een tafelkleed tot aan de grond of een kortere variant. Hoe dan ook is het tafelkleed een belangrijke basis om de kleuren naar voren te brengen. Daarom is het tafelkleed vaak wit. Het is essentieel voor het creëren van een samenhangende look.

4. Gebruik het juiste servies

Gebruik servies van hoge kwaliteit, inclusief borden, glazen en bestek dat past bij het thema. Ga je voor een chique uitstraling, dan heb je servies nodig dat daarop aansluit. Voor een kindertafel kun je prima met papieren borden werken, maar voor een diner is dat echt een no-go. Start met het inkopen van servies voor 20 personen en huur eventueel bij als je boekingen krijgt voor grotere gezelschappen.

5. Decoratieve elementen

Goede tafelstyling is herkenbaar aan de decoratieve elementen. Denk aan kandelaren, kaarsen, bloemen, vazen, luxe servetten en andere items. Er zijn allerlei manieren om de juiste balans te vinden tussen decoratieve items en vrije ruimte aan tafel. Dat en meer leer je in de cursus Table Styling 101 met Deetailz Eventz.

Finishing touch

Kleine details maken het verschil. Voeg items toe zoals tafelkaartjes, servetringen en andere kleine details die de uitstraling van de gedekte tafel compleet maken. Vergeet geen foto’s te maken van je prachtige styling!