Minder dan twee jaar geleden heeft Chantal het feestelijke party planning bedrijf Hip Hip Hooray opgericht. Eén blik op hun social media en je wordt overspoeld met kleurige en vooral trendy thema’s. Van verjaardagsfeesten met Afrikaanse thema’s tot betoverende baby showers voor Reinders. Er hoeft maar een nieuwe trend op te duiken en Chantal zit er bovenop! We spraken deze power mom van drie jongens over hoe zij dit combineert  en waarom ze Hip Hip Hooray heeft opgericht.

Bedankt dat je tijd hebt vrijgemaakt om ons te spreken! Hip Hip Hooray bestaat sinds 2016 en je hebt al heel wat parties op je naam staan. Wist je altijd al dat je een eigen party bedrijf wilde starten of ben je er ingerold?

Chantal: “Ik ben er inderdaad in gerold. Doordat vrienden en familie mij hebben aangespoord, heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik maakte er wel grapjes over hoe leuk het zou zijn om te doen wat je leuk vindt én er betaald voor te krijgen. Nu is het keihard werken, maar wel werkelijkheid!

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-2436-820x1024 Interview met Chantal van Hip Hip Hooray

Hip Hip Hooray is inmiddels niet meer weg te denken uit de party scene, maar net als elke professional was je ook ooit een beginner. Wat vond je lastig aan het starten van je eigen party planning bedrijf?

Chantal: “Ik denk hetzelfde als wat elke startende ondernemer wel heeft … gaat dit lukken? Zitten mensen wel echt op mijn ideeën en producten te wachten? En een andere uitdaging;  hoe ga ik dit combineren met mijn gezin? Het was in het begin vooral spannend,  omdat ik niet zeker wist of er een doelgroep was voor mijn ideeën en stijl. Daar maak ik me nu gelukkig niet meer druk om!”

Party planning heeft veel mooie kanten en is tegelijkertijd keihard werken. Waar geniet je het meest van als party planner en wat vind je de minder leuke kant van dit vak?

Chantal: “Waar ik het meeste tegenop zie is het administratieve gedeelte , maar helaas  hoort dat erbij. Laat mij maar lekker creatief bezig zijn! Waar ik het meeste van geniet is conceptontwikkeling en natuurlijk het eindresultaat. Het moment wanneer alles er staat en je kan zeggen: Yes, we did it again! Kers op de taart zijn de blije gezichten van onze klanten. Vaak krijgen we na het feest nog een leuk, dankbaar berichtje of bos bloemen van een  tevreden klant. Daar doen we het voor!”

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-2439 Interview met Chantal van Hip Hip Hooray

Naast het hebben van je eigen bedrijf ben je ook moeder van drie jongens. Hoe plan je jouw dagen in om zowel je bedrijf als je gezin voldoende aandacht te geven?

“Chantal: “Het blijft lastig om je dagen goed in te kunnen plannen omdat dit werk vrij onregelmatig is. Er zijn vaak last minute aanvragen. De party’s zijn voornamelijk in de weekeinden en de vakanties. Natuurlijk doen we ons best om dit als gezin zo goed mogelijk te plannen. Dat is soms best lastig, maar met de steun van familie en vrienden lukt het zeker wel. En natuurlijk heb ik ook nog vrije dagen. Dan ga ik er lekker met mijn mannen op uit of hebben we gewoon quality time thuis.”

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-2440 Interview met Chantal van Hip Hip Hooray

Het beroep party planner wordt steeds populairder. Welke skills zijn volgens jou onmisbaar om dit werk te kunnen doen?

“Chantal: Goed kunnen plannen en stressbestendig zijn is heel belangrijk. Maar creatief zijn, de trends en je passie volgen zijn een must! Blijf vooral dicht bij je zelf. Dan is je werk uniek en spring je eruit.”

Wil je het werk van Hip Hip Hooray bewonderen? Check dan hun Instagram!