Party thema’s zijn hot! Er gaat geen feest voorbij zonder thema. Toch zijn er thema’s die absoluut niet meer origineel zijn. Wanneer het in elke feestwinkel te vinden is, weet je dat het thema zijn beste tijd heeft gehad. Maar wat is daar eigenlijk zo erg aan? Geef een frisse draai aan het meest bekende feest thema dat je kunt bedenken – ik gebruik het Hawaii thema als voorbeeld – en geniet volop! 

Bedenk een originele naam

Kate Moss gaf 10 jaar geleden een twenties party en haar party planner zei waarschijnlijk zoiets als: “Seriously Kate, that’s so 1999.” En Kate had vast zoiets van: “My way or the high way.” Waarop diegene dacht: You know what, Kate. Let’s keep the twenties theme and call it The beautiful and the Damned.” Ook al is het twenties thema al honderd keer gedaan (denk aan Great Gatsby), door de titel te veranderen werd het ineens spannend, mysterieus en vooral glamorous.

Maak je gasten nieuwsgierig

Party thema’s maken elke gast nieuwsgierig, want hoe zal het eruit zien? Bloemenkransen, rieten rokjes, nep palmbomen en ananassen in overvloed. Cliché dus. Maar dan krijg je een uitnodiging binnen met daarop ‘Hawaiian Paradise at the beach’. Hmm, klinkt als een tripje naar een onbewoond eiland. Een zwoele zomeravond met cocktails? Het kan van alles zijn. Je wordt nieuwsgierig en kan niet wachten om naar het feestje te gaan.

Kies voor trendy thema uitnodigingen

De uitnodiging is natuurlijk dé teaser van het feest. Je geeft je gasten alvast een voorproefje van het party thema en wat er komen gaat. Het maakt of breekt het enthousiasme voor je feest, so it better be good! Je kunt natuurlijk all-out gaan met een super originele uitnodiging, of je stuurt een leuk kaartje. Gebruik speelse woorden die de gast nieuwsgierig maken met een knipoog naar het thema.

Steek het thema in een nieuw jasje

Met een Hawaii thema kun je echt alle kanten op: een Tiki Beach Bar in de tuin met heerlijke cocktails voor een relaxt feestje, een gouden ananas in de hoofdrol voor een chique feest, of een surfplank party voor de stoere mannen. Door je op één element te focussen breng je jouw party naar een nieuw level en vergeet iedereen dat een Hawaii-party al zo oud is als Hawaii zelf…

Neem je tijd

Brainstorm eerst uitgebreid over het thema en noteer ideeën die bij je opkomen. Streep drie ideeën weg en ga verder met de rest. Denk vooral verder en dieper na over het thema. Pik er één of twee elementen uit tot je een paar originele ideeën hebt. Check of je daar wat mee kunt (zijn er online spullen te krijgen) en werk het idee verder uit. Je bent creatiever dan je denkt!

Wees niet standaard – ik herhaal: niet standaard!

De draai die jij aan je thema geeft bepaalt het succes van je party. Probeer alles wat men verwacht te vermijden, zodat je gasten continu worden verrast. Speel met de kleuren, de hapjes en de decoratie!