Een verjaardagsfeest thuis vieren kan nét zo gezellig zijn als een feest buiten de deur. Maar het vraagt wel om de nodige voorbereidingen. De kosten van een verjaardagsfeest thuis kunnen variëren, afhankelijk van het aantal gasten, de decoratie, eten en entertainment.

Decoratie

Tegenwoordig kun je prachtige decoraties vinden in bijna elke winkel. Bij Party Deco, Daily Style en lokale feestwinkels zal je zeker slagen. Bedenk vooraf een thema of een kleurcombinatie die je mooi vindt. Als je ballonnen en bijpassende themadecoratie koopt ben je ongeveer tussen €25 en €75 kwijt. Met tafeldecoratie komen er nog extra kosten bij voor bloemen, vazen, kandelaren en naamkaartjes van ongeveer €50 – €100.

Eten en drinken

De kosten van eten en drinken zijn afhankelijk van de gerechten die je serveert en hoeveel jouw gasten drinken. Ga je voor een diner aan een lange tafel met verschillende wijnen? Dan kun je uitgaan van ongeveer €5 tot €10 per gerecht per persoon. Voor drank hangt het helemaal af wat je inkoopt. Uit niet-alcoholische dranken schenk je meestal 6 glazen per fles.

Spullen huren

Denk ook aan het huren van servies voor het aantal gangen, extra tafels en ook stoelen. De meeste mensen hebben geen 20 stoelen en tafels in hun schuur staan. Gelukkig zijn er genoeg verhuurbedrijven waar je dit gemakkelijk kunt huren. Stoelen zijn tussen €3 en €10 per stoel, afhankelijk van hoe fancy je het wilt hebben. De meeste kosten zitten in het bezorgen en ophalen.

Taart

De kosten van een taart zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit. Een eenvoudige zelfgemaakte cake kan ongeveer €30 kosten. Een gepersonaliseerde taart kost tussen €75 en €250. Hoe meer details, hoe hoger de kosten van de taart.

Een verjaardagsfeest thuis organiseren kost voorbereiding en natuurlijk geld. Als je het goed aanpakt heb je een prachtig feest! Heb je geen zin om alles zelf te organiseren? Overweeg dan zeker een party planner.