Netwerken is belangrijk om andere vrouwen te ontmoeten uit de party planning sector. Waarom? Omdat we elkaar allemaal nodig hebben! Ben je benieuwd hoe je jouw netwerk op een leuke manier uitbreidt? Hier zijn 5 tips.

Maak het leuk voor jezelf

Netwerken klinkt voor sommigen alsof je onder dwang nieuwe mensen moet leren kennen. Maar dat is het helemaal niet! Het is een manier om in contact te komen met mensen voor wie jij iets kunt betekenen, of andersom. Social media is leuk, maar een échte connectie werkt nog steeds het best. Ben je alleen? Maak een praatje met iemand die ook alleen staat, of ga bij een groepje staan en luister aandachtig. Daarna zijn ze vast benieuwd naar wat jij doet!

Eerste Hulp bij Party Planning D773C482-C4CF-4878-B7D1-F0B299EDF07D-683x1024 5x netwerken voor party planners
Processed with VSCO with al3 preset

Wees behulpzaam

Ben je in gesprek met iemand die niets van party planning of decoratie weet? Deel een paar tips, breng ze in contact met iemand die je kent of vertel over je expertise. We zijn allemaal experts op onze eigen manier. Het zal diegene bijblijven en wie weet boekt ze jou voor haar volgende feestje. Andersom geldt het ook: denk mee en vraag door. Ook al doen ze totaal iets anders dan jij. Je kunt van iedereen iets leren en dat is het mooie van netwerken.

Wees zichtbaar

Netwerken draait om zichtbaarheid. Laat zien dat je aanwezig bent om nieuwe mensen te leren kennen. Als je stil in een hoekje zit met je telefoon zal bijna niemand op je afstappen. Stel vragen, maak een compliment. En als je leuke mensen hebt gesproken, blijf dan in contact. Volg elkaar op social media, stuur een mailtje of plan een vervolgafspraak.

Eerste Hulp bij Party Planning 11788313-DB04-4A5B-83F1-9E37DF538EAD-683x1024 5x netwerken voor party planners

Wees oprecht

Netwerken is belangrijk, maar ga niet netwerken om het netwerken. Bedenk voor jezelf wat je doel is: meer mensen uit de party planning sector leren kennen, een nieuwe samenwerkingspartner vinden…het kan allemaal. Praat kort over jezelf en luister oprecht naar wat de ander vertelt.

Wees geduldig

Connecties openen deuren, maar met goede relaties sluit je deals. Netwerken is net als daten: na de eerste afspraak trouw je ook niet meteen. Netwerken is een investering. Daarom kost het tijd en vertrouwen voordat je zakelijk met elkaar in zee gaat. En als daar uiteindelijk een langdurige samenwerking uitkomt, is de missie geslaagd!