Als ballondecorateur maak je prachtige creaties en geef je kleur aan elk feest. Wil je ook decoreren net als Your Event Rental met hun Minnie Mouse feest ? Hier zijn enkele dingen die je nodig hebt om te starten.

Benodigdheden als ballondecorateur

Het meest voor de hand liggende item dat je nodig hebt zijn natuurlijk ballonnen! Er zijn zoveel verschillende ballonnen, waaronder latexballonnen, folieballonnen en modelleerballonnen. Investeer in ballonnen van hoge kwaliteit die duurzaam en gemakkelijk te verwerken zijn. De beste merken op de markt zijn Sempertex, Kalisan, Tuftex, Balloonia, Qualatex en Globos.

Ballonpomp

Natuurlijk heb je een ballonpomp nodig om de ballonnen snel en efficiënt op te blazen. Een handpomp is totaal niet gemaakt voor ballonartiesten, tenzij je een sterke rechterarm wilt hebben. Daarom kun je beter een elektrische pomp kopen. Je kunt een goedkope versie kopen op Ali Express, of meteen voor een premium ballonpomp gaan.

Heliumtank

Als ballondecorateur heb je niet voldoende aan de kleine heliumtanks de je bij de feestwinkel of de HEMA koopt. Voor professionals zijn er grote heliumcilinder die je kunt huren. Ze zijn ongelooflijk zwaar, dus je hebt een trolley nodig om deze veilig en rechtop te houden en ongelukken te voorkomen. Huren kan bijvoorbeeld bij De Ballonnerie in Amsterdam.

Balloon sizer

De mooiste balloncreaties herken je aan de gelijke grootte van de ballonnen. Op gevoel is het lastig om de juiste maat te krijgen. Daarom heb je een balloon sizer nodig. Je blaast de ballon op, stopt hem in de meetbox en knoopt de ballon dicht. Je kunt de balloon sizer hier kopen.

Materialen

Je hebt ballongewichtjes nodig, linten, een goede schaar en 260Q modeleerballonnen om ballonnen goed aan elkaar te knopen. Als je van plan bent om balloninstallaties te creëren op bijzonder plekken zoals het dak, investeer dan in een goede ladder.

Oefening baart kunst

Besteed tijd aan het oefenen van nieuwe technieken, experimenteer met verschillende vormen en ontwerpen. Ballondecoratie vereist veel creativiteit en fantasie. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je een eigen unieke stijl om je te onderscheiden. 

Marketing

Deel foto’s van je werk en bied jezelf aan binnen je netwerk. Dat is hoe het begint. Instagram is je beste vriend als het gaat om naamsbekendheid krijgen. Het is ook een makkelijke manier om in contact te komen met andere ondernemers in de party sector. Ondernemen vraagt om toewijding en kost veel tijd, maar als je het goed aanpakt heb je een prachtige carrière!