Eerste Hulp bij Party Planning haute-stock-photography-modern-thanksgiving-final-30-scaled Party producten kopen of huren? Zo maak je de beste beslissing

Party producten kopen of huren? Dat vragen de meeste party stylisten zich af wanneer zij hun party bedrijf starten. Als stylist is een voorraad aan producten niet alleen handig, je kunt ook extra geld verdienen aan de verhuur. Maar er horen natuurlijk ook verantwoordelijkheden bij. Ontdek de voor- en nadelen van het huren of kopen van jouw eigen party decor.

Kopen

Wanneer je producten koopt, heb je een extra inkomstenbron aan de verhuur. Dit is het belangrijkste voordeel om zelf een inventaris op te bouwen. Maar het kopen van je decor brengt meer verantwoordelijkheden met zich mee dan je zou verwachten. Hier zijn de voor- en nadelen van het kopen van decor voor jouw party bedrijf.

Producten kopen

Sommige items zijn overal verkrijgbaar en gebruik je bij elke opdracht. Denk aan tafellopers, stoffen servetten, borden, kandelaren enzovoorts. Je gaat ze keer op keer gebruiken, dus waarom zou je ze niet gewoon kopen?

Geld besparen

Daarnaast hoef je geen geld uit te geven aan een verhuurbedrijf – je hebt het allemaal in huis! Je eigen party producten kopen betekent niet dat je niet meer kunt huren. Je kunt altijd kopen wat je nodig hebt en ’trendy’ items huren om de look van een feest compleet te maken.

Huren bij leveranciers

De meeste planners beginnen met het huren van decor van andere bedrijven. Je hebt meer flexibiliteit wanneer je producten huurt. Leveranciers hebben handgemaakte candy carts en schitterende backdrops die je zelf misschien niet kunt maken. Door hun uitgebreide aanbod heb je voldoende keus en hoef je niet na te denken over het vervoer of de opslag.

Producten verhuren

Heb je een flinke voorraad aan producten? Dan kun je denken aan producten verhuren. Wanneer je elke keer bij leveranciers huurt, verdien je maar een kleine marge. Door zelf producten te verhuren heb je een extra inkomstenbron. Denk wel goed na wat je verhuurt en hoe vak. Het zou zonde zijn als jij het product verhuurt en toch zelf nodig hebt voor een feest.

Eerste Hulp bij Party Planning o7g6k2?v1703157759 Party producten kopen of huren? Zo maak je de beste beslissing

Extra inkomsten

Verhuur jouw producten aan andere party planners, bedrijven en klanten die hun eigen party organiseren. Ze hebben jouw diensten misschien niet nodig, maar je kunt nog steeds geld verdienen. Je bent niet afhankelijk van spullen die al gereserveerd of niet meer op voorraad zijn.

Nadelen van verhuren

Er zijn wat investeringen voor nodig wanneer je producten inkoopt. Naarmate je meer ervaring opdoet, heb je een beter beeld welke producten het meest worden gevraagd voor de verhuur. In het begin heb je hier weinig zicht op, omdat de trends zo snel veranderen. Je bent sneller geneigd om een stijl aan te houden die aansluit op de producten die je aanbiedt. Dit kan je creativiteit soms in de weg staan. 

Je hebt indirecte kosten

Denk wel aan de indirecte kosten: linnengoed wassen, opslagruimtes huren, extra handen om de items van de opslag naar het feest te vervoeren. Deze kosten reken je natuurlijk mee in je prijs. Na elke opdracht ben je bezig met producten controleren, schoonmaken, repareren en vervangen.

Opslag

Het spreekt voor zich dat hoe meer spullen je hebt, hoe groter de opslag moet zijn.  Maar houd ook rekening met de (brand)veiligheid van het pand, het klimaat in de ruimte (koel en droog zijn het beste) en toegang tot de ruimte. Daar heb je goede verzekeringen voor nodig.

Kwaliteit van je producten

Wees voorzichtig met je producten, want het moet tenslotte verhuurd worden. Verpak breekbare artikelen in noppenfolie, plaats linnengoed en stoffen in waterdichte bakken en dek kwetsbare artikelen af ​​om stof te voorkomen. Als je het verhuurt, zorg dat je de producten goed controleert wanneer je ze terugkrijgt.