Interview met Janesta van GLMR Photobooth Service

Leestijd: 4 min

Een photobooth is bijna niet meer weg te denken op een feest! Met speciale gelegenheden creëer je nieuwe herinneringen en daar weet Janesta van GLMR Photobooth Service alles van. Met haar bedrijf verzorgt ze een unieke photo booth zodat al je gasten op een vrolijke manier worden vastgelegd. Want zeg nou zelf: iedereen houdt ervan om speciale momenten opnieuw te beleven! Daarom spraken wij Janesta over klanten bereiken, ondernemer zijn naast je baan en investeren in je bedrijf.

Hoe ben je op het idee gekomen om een photobooth bedrijf te starten?

“Ik heb zelf heel wat events en feestjes georganiseerd en gezien wat voor positief effect de photobooth heeft. Destijds was ik voor mijn zusje haar verjaardag op zoek naar een photobooth met een moderne uitstraling en dat was toch moeilijk te vinden. Tegenwoordig wordt echt uitgepakt voor feestjes, daar past zo’n oubollige booth echt niet meer tussen. Zo ontstond het idee voor een ‘moderne, luxe en elegante photobooth’.”

Een photobooth is bijna onmisbaar geworden op feesten en evenementen. Wat heb je gedaan om de juiste klanten te bereiken?

“Ik heb vrienden en kennissen op de hoogte gebracht van mijn onderneming. Ik heb toen ook een paar klanten benaderd met wie ik graag samen zou werken. Soms zijn mensen niet at the moment op zoek, maar ik merkte dat het na een tijd toch z’n vruchten afwierp. Ik ben ook naar netwerk events geweest, zoals de high tea voor partyplanners. Verder gaat het grotendeels mond-tot-mond of ik word online gevonden.”

Het is geen geheim dat er genoeg andere photobooth bedrijven zijn waar klanten uit kunnen kiezen. Wat maakt GLMR anders?  

“GLMR staat voor modern, kwaliteit en service. Ik wilde bijvoorbeeld per sé moderne en unieke foto attributen. Ik heb bedrijven benaderd voor hout gesneden teksten en het maken van unieke foto props. Dit zat toen (nog) niet in hun assortiment, maar kon wel gemaakt worden. Ik was de eerste in Nederland met deze attributen. Inmiddels heb ik ook een mooie collectie backdrops verzameld die nog steeds aangevuld wordt. Deze zijn op aanvraag ook een aantal keer los gehuurd door party planners.”

Je bent GLMR gestart naast je baan. Hoe combineer je jouw bedrijf naast je baan in loondienst? 

“Het is soms echt wel passen en meten met een 36-urige baan. Ik heb bewust gekozen om processen te automatiseren, informatie en prijzen duidelijk te vermelden en een boekingssysteem toe te voegen op mijn website. Zo probeer ik voor de hand liggende vragen te ondervangen. Voorbereidingen voor boekingen doe ik in de avond. Gelukkig zijn de meeste klusjes in het weekend – en als ik doordeweeks een klus heb, neem ik met alle liefde een dag verlof op.”

Een eigen bedrijf starten start altijd met een investering in producten of kennis. Waar heb jij als ondernemer in geïnvesteerd en waarom?

“Ik moest twee keer geopereerd worden en in plaats van op bed ‘Netflix en chillen’ heb ik informatie opgezocht en webinars bekeken over fotografie, marketing en ondernemen. Eenmaal aangesterkt heb ik al mijn spaargeld en een kleine lening genomen. Ik wilde namelijk de beste kwaliteit photobooth. Ik was toen inmiddels weer gestart met mijn kantoorbaan en gebruikte de avonden en weekenden met het leren kennen van de photobooth, de software en het op- en afbouwen.”

Tot slot: Welke gouden tip heb je voor dames die een eigen bedrijf in de party planning sector willen starten?

“Ga ervoor en neem die stap: geloof in jezelf. Laat je niet ontmoedigen en zorg dat je jezelf altijd blijft onderscheiden van de rest. Jij bent jouw bedrijf en dat maakt je al uniek!”

GLMR Photobooth Service is dé moderne photobooth van Nederland voor o.a. grote en kleine events, bruiloften en feestjes. We denken graag met je mee om de herinnering voor je gasten uniek te maken. Want: the moment might not last forever, but the loving memories of the time you had will!

Volg GLMR Photobooth Service

DutchEnglish