Hoe val je op tussen andere party planners in de branche? Dat is een vraag die ik dagelijks krijg. In deze blog deel ik verschillende manieren om jezelf te onderscheiden.

Durf anders te zijn

De beste manier om jouw plek in de markt te vinden is door jezelf te onderscheiden. Dat kan door een niche te kiezen, een specialiteit binnen de branche. Er wordt wel eens gedacht dat alle party planners en stylisten hetzelfde zijn, maar dat is natuurlijk niet waar. Iedereen heeft een eigen stijl en als je daaraan vasthoudt, zullen mensen jouw stijl herkennen. Durf dus jezelf te zijn en probeer altijd je eigen draai te geven aan een opdracht. Vernieuwende mensen blijven dichtbij zichzelf, kopiëren het werk van een collega niet en laten zich niet leiden door elke trend die voorbijkomt.

Kijk naar de waarde die je levert

Er wordt wel eens gedacht dat je als beginnende ondernemer in de party sector weinig waarde levert. Wat jij voor je klanten betekent is veel meer waard dan je denkt. Dankzij jou kunnen zij volop genieten van het feest dat van A tot Z voor hen is geregeld. Hoe waardevoller klanten jouw diensten vinden, hoe vaker ze jou zullen boeken of aanbevelen bij een ander. Maak jezelf dus niet klein, maar sta achter het werk dat je levert. Je waarde zit niet alleen in de prijs die je rekent, maar ook in de service die je biedt en het feit dat je de juiste leveranciers inschakelt. 

Blijf jezelf ontwikkelen

Succes bestaat vooral uit actie ondernemen, blijven leren en jezelf ontwikkelen. Grijp elke kans om te leren en probeer tegenslagen om te zetten in leerervaringen. Als je in elke moeilijke situatie het positieve ziet, kom je heel ver in je carrière. Volg bijvoorbeeld een gratis webinar of een cursus. Verdiep je in onderwerpen die relevant voor je bedrijf. Blogs of podcasts zitten ook vol informatie die je meteen kan toepassen en ze zijn gratis. 

Straal deskundigheid uit

Klanten voelen zich meer op hun gemak bij iemand die weet waar ze over praat, dan iemand die onzeker is. Doe dus je best om te laten zien dat jij de expert bent en de klant bij jou in goede handen is. Onderscheid jezelf door de klant mee te nemen in jouw visie. Wees vastberaden in je werk, neem verantwoordelijkheid als er iets misgaat en durf jouw successen te delen. Deskundigheid is ook nee zeggen of je klant een andere optie adviseren. Daarmee laat je pas echt zien wie de expert is.

Geloof in jezelf

Dit zijn enkele manieren om op te vallen tussen andere party planners. Blijf in jezelf geloven en weet dat er plek voor jou is in deze branche. Elke party planner is anders en iedereen heeft andere doelen. Er zullen zeker tegenslagen zijn, maar dat is onderdeel van de ondernemersreis. Met passie en doorzettingsvermogen overwin je elke tegenslag. Ben jij klaar om de beste party queen te worden die je kunt zijn?