Pure nostalgie: een slaapfeestje met vriendinnetjes! Giechelen, films kijken en lang opblijven. Those were the days! Het slaapfeestje van toen heeft een flinke upgrade gekregen. Sonia van Teepees and Fun verzorgt complete slaapfeestjes met tipi’s voor jongens én meisjes. Ik interviewde haar om te vragen hoe ze op het idee kwam en welk advies ze geeft aan andere vrouwen.

Het concept van slaapfeestjes brengt leuke herinneringen naar boven. Hoe ben je op het idee gekomen en hoelang duurde het om er een business van te maken?

Ik ben moeder van twee meisjes, dus ik weet hoe lastig het is om elk jaar weer iets nieuw te bedenken voor hun verjaardagsfeestje. Zelf was ik altijd dol op slaapfeestjes. Het is erg goed voor de ontwikkeling van kinderen. Dus elk jaar organiseerde we tenminste één slaapfeestje voor de meiden en hun vriendinnen.

Ik kwam op het idee toen één van mijn dochters vroeg of ze thuis mocht kamperen, dus we hebben dat gedaan. Het was erg succesvol! Er waren vast meer ouders die hier blij van werden, en zo is Teepees & Fun ontstaan.

Er komen steeds nieuwe trends bij en er zijn veel thema’s om uit te kiezen. Hoe selecteer jij thema’s voor je slaapfeestjes?

Inspiratie haal ik van internet, winkels, televisie, op school. Ik kijk vooral naar de kleurencombinaties, de kwaliteit van materialen en stoffen en alle accessoires die erbij horen. Het hoeft niet per sé trendy te zijn, want je maakt het uiteindelijk zelf trendy met je eigen creativiteit.

Eerste Hulp bij Party Planning Teepees-Shoot-1-10-1024x683 Interview met Sonia van Teepees & Fun

Ik zag op Instagram dat je zelf bijpassende verkleedkleding naait. Je teepees zijn ook met de hand gemaakt. Ben je altijd zo creatief geweest?

Mijn motto is dat alles mogelijk is. Als je niet vindt wat je nodig hebt, maak het gewoon zelf.

In mijn teepees kunnen twee kinderen tegelijk slapen. Vanaf het begin heb ik hier heel goed over nagedacht en wist ik precies hoe ik het wilde. Ik kon geen teepees vinden die aan mijn eisen voldeden. Daarom besloot ik om ze zelf te maken. Eerst kocht ik wat grotere matrassen van goede kwaliteit zodat de kinderen lekker slapen. Daarna heb ik de teepees ontworpen zodat er twee kinderen naast elkaar kunnen slapen.

Eerste Hulp bij Party Planning IMG_20180630_174204-1024x768 Interview met Sonia van Teepees & Fun

Veel vrouwen die voor zichzelf beginnen hebben moeite om de juiste klanten te vinden. Hoe heb jij de juiste klanten gevonden en wat heb je gedaan om de teepees te promoten?

Je moet heel goed weten wat je wil en je visie vasthouden. Concurrenten zijn belangrijk om in de gaten te houden, maar je moet zelf blijven schijnen.

Mijn visie was om drukbezette ouders te helpen met feestjes organiseren met service én materiaal van goede kwaliteit.

De feedback die ik van klanten krijg is heel erg belangrijk voor mij. Ik vraag altijd of er iets is dat ik kan verbeteren. Door hun feedback krijgt Teepees & Fun een steeds betere positie in de markt.

De bekende kreet ‘Team work makes the dream work’ is meer dan waar voor party planners. Met welke leveranciers werk jij graag samen?

Ik sta altijd open voor samenwerkingen. Voor een eenmanszaak zoals de mijne is het waardevol om een netwerk van andere bedrijven om je heen te hebben. Je weet nooit wanneer je elkaar kunt versterken. Van party planners, decoratiewinkels, organisatoren van activiteiten en meer.

Eerste Hulp bij Party Planning IMG_20190323_181559-1024x768 Interview met Sonia van Teepees & Fun

Omschrijf Teepees & Fun in vier woorden…

Dit is echt gaaf! Dat zijn de woorden die Maxime from @Mamatothemax gebruikte toen we haar dochter’s 5e verjaardag organiseerden, haha.

En als laatst: welk advies geef je vrouwen die hun eigen party bedrijf willen starten?

Houd vast aan je visie, maak een plan, voer het uit en stop nooit met genieten van dat wat je het liefste doet!

Wij laten dromen uitkomen! Kies het thema en wij doen de rest. We organiseren slaapfeestjes, bezorgen en halen alle materialen weer op. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten! Volg ons op Facebook en Instagram: @teepeesandfun