De simpele slagroomtaart van vroeger heeft plaats gemaakt voor prachtige verjaardagstaarten in elk thema. Maar hoe krijg je de taart die je wilt? Voorkom teleurstellingen en stel 10 vragen aan jouw taartenbakker voor de perfecte taart. 

1. Welke vullingen zijn er?

Een fruitige binnenkant met aardbei of de heerlijke smaak van chocolade? Naast een prachtige taart wil je natuurlijk ook dat het lekker smaakt. Exclusieve smaken kosten vaak iets meer dan de welbekende vullingen, dus vraag altijd of hier extra kosten aan zijn verbonden. De meest populaire smaken zijn fruitige smaken als aardbei, maar ook vanillecrème en chocolademousse zijn gewild. 

2. Werk je met fondant of botercreme?

Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in fondant, terwijl anderen alleen met botercrème werken. Dit is een kwestie van smaak, maar houd ook in gedachte dat dit invloed kan hebben op het ontwerp. Fondant geeft de taart bijvoorbeeld een stevige buitenlaag, maar botercrème is weer minder zoet.  Als je per sé een voorkeur hebt, vergeet dan niet om deze vraag te stellen.

Eerste Hulp bij Party Planning 4880aadd89bc5fa52de600742dda07dd-baby-mold-small-letters 10 vragen aan jouw taartenbakker

3. Maak je taarten met verse bloemen? 

Er zijn bakkers die zelf suikerbloemen maken op taarten, bloemen boetseren van fondant of alleen met verse bloemen werken. Bedenk van tevoren wat je wilt en bekijk foto’s van hun werk. Als je zelf met een bloemist werkt, kun je vragen of je bakker openstaat voor een samenwerking

4. Hoe lang van tevoren wordt de taart gemaakt?

Het komt nog steeds als een verrassing voor de meesten als bakkers geen last-minute aanvragen accepteren. They are crazy busy! De meeste bakkers hebben een overvloed aan klanten, dus wees niet verbaasd als ze drie of meer dagen nodig hebben om jouw taart voor te bereiden. Het concept uitwerken, de juiste ingrediënten gebruiken en een strakke planning maken kost veel tijd.

Eerste Hulp bij Party Planning @naomiestephanweddingsandevents 10 vragen aan jouw taartenbakker
@naomiestephanweddingsandevents

5. Wie maakt mijn taart?

Er zijn bakkers die alle taarten zelf maken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Sommige bakkers werken met een team. Vaak werken ze op precies dezelfde manier, maar als je een voorkeur hebt voor een persoon, kun je vragen wie de taart maakt. Het heeft geen invloed op de kwaliteit van de taart, maar het is fijner om met de juiste persoon je wensen te bespreken. Miscommunicatie zit in een klein hoekje!

6. Wat gaat de taart kosten?

Een van de vragen aan jouw taartenbakker die regelmatig gesteld wordt gaat over de prijs. Het is gebruikelijk dat de prijs van een taart per persoon wordt berekend. Hoe bewerkelijker de taart is om te maken, hoe meer de taart gaat kosten. De ingrediënten, complexiteit en smaken hebben allemaal invloed op de prijs. 

7. Uit hoeveel lagen bestaat de taart?

Wij zijn dol op grote taarten met veel lagen die je op extravagante bruiloften tegenkomt. Het duurde een voor we wisten dat de onderste lagen vaak dummies zijn. Hoe dan ook: jouw taartenbakker weet het best hoeveel lagen je moet kiezen. Wil je een hoge taart maar is het aantal personen beperkt? Dan kun je dit bespreken met je taartenbakker. 

8. Zijn taartstandaarden inbegrepen bij de prijs?

Als je zelf geen taartstandaard hebt kun je vragen of je deze kunt huren bij je taartenbakker. Afhankelijk van de vorm – rond of vierkant – kunnen zij een mooie taartstandaard adviseren of uitlenen. Er zijn genoeg verschillende kleuren en vormen om de taart nog beter tot zijn recht te laten komen. 

Eerste Hulp bij Party Planning perfectweddingday.info_ 10 vragen aan jouw taartenbakker
@perfectweddingday.info

9. Wat zijn de bezorgopties?

Ons advies: laat de taart altijd bezorgen. Je betaalt uiteraard bezorgkosten, maar de stress die een taart vervoeren met zich meebrengt is geen grap. De meeste taartenbakkers hebben een bus die speciaal is ingericht om taarten te vervoeren. Je eigen auto is daar niet op berekend. Je moet er toch niet aan denken dat je taart verschuift tijdens het rijden? Bovendien kan jouw taartenbakker de taart op de juiste plek plaatsen bij aankomst.  

10. Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

Je hoopt natuurlijk niet dat het gebeurt, maar er bestaat een kans dat het feest niet doorgaat. Dan wil je wel weten welke kosten dit met zich meebrengt. Vraag daarom altijd naar de annuleringsvoorwaarden zodat je goed voorbereid bent.