Een carrière in de party sector

Een carrière in de party sector is niet altijd glitter en glamour. Om heel eerlijk te zijn, zul je merken dat je af en toe overweldigd raakt. Van het coördineren van leveranciers tot het streven naar perfectie. Party planner of party stylist worden kost tijd, energie en vooral vallen en opstaan. Maar als je ziet dat je iets moois hebt gecreëerd vanuit een visie…dat is een onbeschrijfelijke ervaring. Als je net begint met je carrière in de party sector, dan wil je waarschijnlijk weten hoe het er echt aan toe gaat.

Je werkt meer uren dan in loondienst

Wees bereid om meer uren te werken dan je gewend bent. Meestal ben je de eerste die op een locatie aankomt en de laatste die vertrekt. Dat betekent dat je vooral in de weekenden laat naar bed gaat en weer vroeg opstaat. Er is natuurlijk een pluspunt: doordeweeks is je agenda flexibel. Maar laat je niet voor de gek houden: doordeweeks plaats je alle bestellingen, stem je kleuren af met leveranciers en dat allemaal voor meerdere boekingen tegelijk.

Alles draait om een goede planning

Bestellingen ophalen, leveranciers coördineren, ballonnen blazen en na afloop alles weer afbreken. Het zal je verbazen hoeveel planning een onderdeel is van een carrière in de party sector. Om nog niet eens te spreken over de allereerste keer dat je een opdracht hebt.  Dat is hét moment waarop je beseft wat voor inspanning dit beroep vraagt. Om alles bij te houden is een goede planning onmisbaar. De details van het feest, de wensen van je klant maar ook de kosten onder controle houden is part of the job. Je bent het alziend oog op de dag van opbouw, om te garanderen dat de visie van de klant werkelijkheid wordt.

Veel werken en weinig slapen

Als iemand je zou vertellen dat ze om twee uur ’s nachts glitter uit tafellinnen stonden te schudden, zou je ze dan geloven? De fysieke inspanning in deze sector is geen grap. De New York marathon komt in de buurt van de kilometers die je maakt om alles soepel te laten verlopen. De volgende dag doe je alles weer opnieuw bij een andere klant met een grote glimlach. Je moet écht van dit vak houden om het vol te houden. Aan de positieve kant: je stappenteller zal blij met je zijn!