Er zijn 4 signalen dat je een geboren party queen bent. Het plannen of stylen van evenementen, feesten en bruiloften is inmiddels een bewezen carrière. Maar het is ook een uitdagend en stressvol beroep. Check voordat je de grote sprong maakt of het echt een match made in heaven is, of dat je een romantisch beeld hebt van het beroep.

1. Je kunt omgaan met stress

Goede klantrelaties zijn onmisbaar voor succesvolle party queens. Je werkt elke dag samen met je klanten en leveranciers om geweldige evenementen te produceren. Sommige van deze klanten zullen een flinke uitdaging zijn om mee te werken. We’ve all been there! Stress brengt nare eigenschappen in mensen naar boven. Empathie en luisteren naar hun zorgen zijn waardevol voor langdurige klantrelaties. Als je de gewoonte hebt om mensen af ​​te wimpelen of hun mening te negeren, dan ga je een lastige tijd tegemoet in de party sector.

2. Georganiseerd met een hoofdletter G

Je hebt een plan voor alles en zelfs dan heb je nog een back-up plan! Dankzij to-do-lijstjes en duidelijke deadlines overleef je elke opdracht. Je houdt jezelf verantwoordelijk om die deadlines te halen en bent creatief in het bedenken van oplossingen. Als je al sterke organisatorische vaardigheden hebt  voordat je een opleiding volgt, zal het je makkelijk afgaan. Ben je een geboren uitsteller? Dan is het slim om hieraan te werken.

3. Creativiteit is jouw tweede naam

Je hebt Pinterestborden in overvloed gevuld met ideeën, ontwerpen en je kunt er gewoon geen genoeg van krijgen. Je besteedt je vrije tijd aan het zoeken naar het volgende project. Of je kiest voor party styling, party planning of iets daartussenin: je bevindt je in een zeer creatieve sector. Klanten hebben misschien een thema voor hun feest, maar het is uiteindelijk aan jou om hun visie tot leven te brengen. Creativiteit, buiten de gebaande paden denken en verschillende ideeën uitproberen maken jou een geboren party queen!

4. Je bent een probleemoplosser

Je bent niet bang voor de dagelijkse problemen die zich voordoen. In dit beroep word je regelmatig geconfronteerd met verschillende situaties. Misschien staat de cateraar in de file, of knallen er ballonnen door de hitte. Het is jouw taak om te anticiperen op wat mis kan gaan. De realiteit is dat je niet alles kunt plannen wat er tijdens een evenement kan gebeuren. Wat je ook doet: raak niet in paniek! Als party queen los je problemen gaandeweg op.

Ben jij een geboren party queen?

Niet iedereen is geschikt om een party queen  te worden. Als deze lijst je niet afschrikt, waag dan de sprong en meld je aan voor Van Passie naar Party Planner! 

Foto: MVB Events