Eerste Hulp bij Party Planning cbloom-img-7-853x1024 3 tips voordat je een eigen party planning bedrijf start

Ben je ‘s avonds urenlang aan het Googlen, omdat je wilt weten hoe je een eigen party planning bedrijf start? En heb je nog steeds niet gevonden wat je zocht? I hate to be the one to tell you this, maar die informatie zul je niet snel vinden.

Maak van je hobby een onderneming

En dat is niet zo raar. Er zijn genoeg party planners die de business ingerold zijn – ik was er één van – zonder goed te weten hoe je nou eigenlijk een professioneel party planning bedrijf start. De fouten die zij en ik hebben gemaakt kosten niet alleen veel tijd, maar ook geld. Daar zit je toch niet op te wachten? Gelukkig heb ik inmiddels genoeg kennis en ervaring om je te vertellen hoe het wél moet. Daarom geef ik je 3 waardevolle tips om jouw eigen party planning bedrijf te starten – zonder onnodig geld te verliezen!

Tip 1: Volg een cursus

De party planning sector is één van de weinige sectoren waar je zonder opleiding succesvol in kunt zijn. Maar om professioneel aan de slag te gaan heb je de juiste kennis nodig. Kies voor een online cursus waar je leert hoe je een party organiseert als de professionals. Je krijgt de kans om een eigen party te organiseren voor een styled shoot. De professionele foto’s kun je gebruiken voor het opbouwen van je portfolio én voor het aantrekken van je eerste klant.

  • Voordelen – Je leert in je eigen tijd en je krijgt persoonlijke support.
  • Nadelen – Je moet er tijd voor vrijmaken in je agenda en serieus met het lesmateriaal aan de slag gaan.

Tip 2: Doe ervaring op

Voordat ik mijn eigen bedrijf startte, had ik al ervaring met (internationale) events organiseren, maar ik wilde ervaring opdoen met het organiseren van feesten. Dus heb ik aangeklopt bij familie en vrienden en voor je het wist had ik drie grote events en twee bruiloften georganiseerd. Ik durf te wedden dat jouw familie en vrienden binnenkort ook iets te vieren hebben. Gebruik dus je eigen netwerk en laat weten dat je ervaring wilt opdoen.

  • Voordelen – Het is een goede manier om ervaring op te doen, de ins & outs van party planning te leren en ervaring op te doen.
  • Nadelen – Het dilemma of je familie en vrienden laat betalen.
Eerste Hulp bij Party Planning o7g6k2?v1703157759 3 tips voordat je een eigen party planning bedrijf start

Tip 3: Stage lopen bij een bedrijf

Direct werken met een ervaren party planner is een goede manier om van de besten te leren. Wanneer je op zoek gaat naar party planners van wie je kunt leren, zorg dan dat je iemand kiest die jou kan leren wat jij wilt weten. Vergeet niet dat hun party en reputatie op het spel staat, dus wees professioneel wanneer je ervaren party planners of stylisten benadert om van ze te leren.

  • Voordelen – Een geweldige kans om te leren van de beste planners en mee te draaien in een party planning bedrijf.
  • Nadelen – Ervaren planners hebben het vaak te druk om je alle ins & outs te leren. Het is dus belangrijk dat je van tevoren aangeeft wat je kwaliteiten zijn, zodat je op de juiste plekken wordt ingezet. In de cursus Van Passie naar Party Planner wordt dit allemaal voor je geregeld.

Check hier onze online cursussen!