3 tips voordat je een eigen party planning bedrijf start

Leestijd: 4 min

Ben je ‘s avonds urenlang aan het Googlen, omdat je wilt weten hoe je een eigen party planning bedrijf start? En heb je nog steeds niet gevonden wat je zocht? I hate to be the one to tell you this, maar die informatie zul je niet snel vinden.

En dat is niet zo raar. Er zijn genoeg party planners die de business ingerold zijn – ik was er één van – zonder goed te weten hoe je nou eigenlijk een professioneel party planning bedrijf start. De fouten die zij en ik hebben gemaakt kosten niet alleen veel tijd, maar ook geld. Daar zit je toch niet op te wachten? Gelukkig heb ik inmiddels genoeg kennis en ervaring om je te vertellen hoe het wél moet. Daarom geef ik je 3 waardevolle tips om jouw eigen party planning bedrijf te starten – zonder onnodig geld te verliezen!

Tip 1: Volg een cursus

De event planning sector is één van de weinige sectoren waar je zonder opleiding succesvol in kunt zijn. Maar om professioneel aan de slag te gaan heb je de juiste kennis nodig. Je kunt een 4-jarige event management opleiding volgen , of je kunt kiezen voor een online cursus. Leren vanuit je eigen omgeving in je eigen tempo wordt steeds populairder als alternatief voor de traditionele opleidingen, en bieden vaak meer voordelen zoals lagere kosten.

Voordelen – Je leert in je eigen tijd en je krijgt persoonlijke support.

Nadelen – Je moet er tijd voor vrijmaken in je agenda en serieus met het lesmateriaal aan de slag gaan.

Tip 2: Doe ervaring op

Werken aan events bij een non-profit organisatie is de perfecte manier om ervaring op te doen met events plannen. Voordat ik mijn eigen bedrijf startte, had ik al ervaring met (internationale) events organiseren, maar ik wilde ervaring opdoen met het organiseren van grote feesten en bruiloften. Dus heb ik aangeklopt bij familie en vrienden en voor je het wist had ik twee grote events en en twee unieke bruiloften georganiseerd. En ik durf te wedden dat jouw familie en vrienden inmiddels bekend zijn met jouw event planning talent. Dus gebruik je eigen netwerk en laat weten dat je professionele ervaring wilt opdoen. een flink aantal (internationale) events georganiseerd en stagiaires de kneepjes van het vak geleerd.

Voordelen – Het is een goede manier om ervaring op te doen, de ins & outs van event planning te leren en ervaring op te doen.

Nadelen – Sommige events nemen veel tijd in beslag naast je eigen leven, maar goed. Je wilt een eigen event planning bedrijf starten, dus welkom in de wereld van event planning!

Tip 3: Stage lopen bij een bedrijf

Direct werken met een ervaren event planner of binnen een event planning bedrijf is een goede manier om van de besten te leren. Wanneer je op zoek gaat naar event planners van wie je kunt leren, zorg dan dat je iemand kiest die jou kan leren wat jij wilt weten. Als je een eigen wedding planning bedrijf wilt starten, leer dan van een ervaren wedding planner etc. Dit kan ook de wedding manager zijn van een trouwlocatie. Het beste is om in ieder geval al de basis te weten van event planning, voordat je contact opneemt met professionele planners. Ze krijgen namelijk meer dan genoeg aanvragen binnen en het zou zonde zijn om niet gekozen te worden, omdat je de basis van event planning nog niet weet. Ook al werk je praktisch gratis als stagiair, ze willen nog steeds met de beste mensen werken. En vergeet niet dat het hun event en reputatie is die op het spel staat, dus wees professioneel wanneer je ervaren event planners benadert om van ze te leren.

Voordelen – Een geweldige kans om te leren van de beste planners en mee te draaien in een event planning bedrijf.

Nadelen – Dit zijn typische functies die vrijkomen voor stagiaires, dus het kan voorkomen dat je opgezadeld wordt met andere klusjes dan waar je interesse ligt. Dit is gebruikelijk omdat planners het vaak te druk hebben om hun personeel de ins & outs te leren. Het is dus belangrijk dat je van tevoren laat zien wat je kwaliteiten zijn, zodat je op de juiste plekken wordt ingezet.

Check hier onze online cursussen!