Als er één ding is waar je kind elk jaar naar uitkijkt, is het hun verjaardag. Je hebt de perfecte Pinterest party in je achterhoofd, maar je budget denkt: “nee hoor, vriendin”. Dat wordt dus besparen. Gelukkig helpen deze 9 tips om een budgetvriendelijk kinderfeestje te organiseren dat net zo leuk is!

1. Timing is everything

Plan een middagfeestje tussen lunchtijd en het avondeten, zodat je geld bespaart. Je hoeft geen diner te verzorgen, alleen hapjes en drankjes. Dat betekent minder boodschappen doen en minder opruimen. Hapjes kun je ook nog eens van tevoren voorbereiden (en invriezen).

2. Shop in je eigen huis

Voordat je de winkels leeg koopt, kijk eerst wat je nog in huis hebt. Maak een lijst van de spullen die je kunt (her)gebruiken. Misschien heb je nog servetten en plastic bordjes over van een vorig feestje? Denk ook aan decoratie die je vast nog een keer kunt gebruiken.

3. Knutsel iets leuks

Hoe leuk is het om de kids iets leuks te laten knutselen, wat ze daarna mee naar huis kunnen nemen? Denk bijvoorbeeld aan het versieren van hun eigen schort. Dat is een activiteit en goodie bag bedankje in één. Het bespaart je niet alleen geld, het is ook een leuke herinnering aan het feestje!

4. Kies een thema

Kies een thema voor het feestje, maar voel je niet verplicht om speciale thema spullen te kopen.  Als je kind dol is op Frozen, gebruik dan de winter als thema met witte en blauwe details. Een superhelden thema voor je zoon? Gebruik felle basiskleuren voor de decoratie. Spullen in een basiskleur kun je makkelijker hergebruiken dan themaspullen.

5. Ballonnen, ballonnen en nog meer ballonnen!

Ballonnen zijn goedkoop, leuk en altijd en overal verkrijgbaar. Hang ze ondersteboven op met een lint zodat je geen helium hoeft te kopen. Of plak de ballon vast aan het plafond met een stevige muursticker. Je kunt de ballonnen ook vullen met confetti, of erop schrijven met een marker als je spelletjes gaat doen.

6. Verstuur digitale uitnodigingen

In plaats van uitnodigingen kopen, kun je ze ook online maken. De uitnodiging verstuur je simpel via Whatsapp, of je kunt het zelf uitprinten en laten uitdelen.

7. Bestel online

Spullen die je online bestelt zijn vaak goedkoper dan in de winkel. Ook is de kans kleiner dat je impulsieve aankopen doet. Online plaats je vaak minder in je winkelmandje dan wanneer je écht in de winkel staat.

8. Doe spelletjes die geen geld kosten

Er zijn genoeg spelletjes waar je niets extra’s voor hoeft te kopen. Van de stoelendans en freeze-dance (stilstaan wanneer de muziek stopt) wordt echt elk kind blij! Kies liedjes uit waar de jarige dol op is. Dit spel kun je minimaal 30 minuten spelen.  Klassieke spelletjes kosten niets en zijn altijd de moeite waard om te spelen!

9. Houd het simpel!

Als het op kinderfeestjes aankomt moet je het vooral simpel houden. Onze kinderfeestjes zijn niet te vergelijken met de ‘picture-perfect Pinterest’ feestjes van nu. En ze waren nét zo leuk! Don’t get me wrong. De Pinterest-parties zijn gewéldig, zolang je maar onthoud dat de kinderen zich gewoon willen vermaken.