Party stylist, party planner, ballondecorateur of verhuurder. Het maakt niet uit wat voor ondernemer je bent. Als het om de party sector gaat maak je allerlei situaties mee. Of je het leuk vindt of niet: er zijn drie lessen die elke ondernemer in de party sector leert!

Kalm blijven in lastige situaties

Ontbrekende leverancier? Vlekken op de gepersonaliseerde tafelloper? Waar de meeste mensen een ‘nervous breakdown’ van krijgen, is voor ons gewoon een normale dag. Als je een tijdje in de party sector actief bent zijn er situaties waar je niet meer raar van opkijkt. Kalm blijven in lastige situaties wordt zo’n beetje je tweede natuur. En natuurlijk ben je goed voorbereid: veiligheidsspelden, dubbelzijdige tape, vlekkenverwijderaar, kledingstomer. Je weet inmiddels wat je nodig hebt om stressvrij de dag door te komen!

De grens van je creativiteit opzoeken

Dat je creatief bent is algemeen bekend. Maar je weet pas hoe ver jouw creativiteit reikt als je te maken krijgt met een party crisis! Een backdrop waarvan de poot ineens afbreekt, een vaas die tijdens de voorbereiding kapot valt. Jouw probleemoplossende instelling maakt van elke #fail alsnog een succes. Vindingrijk zijn en vooral snel handelen zijn twee eigenschappen die jou keer op keer redden. Klanten zullen versteld staan van alle trucjes die je hebt om het feest te redden (lang leve Pinterest!). Maar ze hoeven natuurlijk niet te weten dat er überhaupt een probleem was!

Wees op alles voorbereid

Je kunt zoveel opleidingen volgen als je wilt, maar niets en niemand kan je voorbereiden op de uitdagingen in de party sector. Hoe sneller je start met opdrachten aannemen, hoe meer je gaandeweg leert. Ondanks dat voelt het fantastisch om dit werk te doen! Ondernemen in de party sector is alsof je de wereld een stukje mooier maakt met jouw creativiteit. Stap voor stap, feest na feest. Dat maakt de uitdagingen en lange dagen in het weekend weer helemaal goed!