Eerste Hulp bij Party Planning 42 Dit is waarom je altijd een aanbetaling nodig hebt

In de party sector heb je altijd een aanbetaling nodig. Of je nu taarten bakt, party styling verzorgt of gepersonaliseerde bedankjes maakt. Een aanbetaling is onmisbaar en in deze blog leg ik uit waarom dat zo is.

Voorbereidingen treffen

Met de aanbetaling tref je de eerste voorbereidingen, zoals reserveringen plaatsen en producten inkopen. Dat doe je natuurlijk niet met je eigen geld. Het bedrag dat je ontvangt is een garantie voor jou dat je aan de slag kunt, maar ook een garantie voor de klant dat de opdracht definitief geboekt is. Nu kan je aan de slag met inkopen doen en reserveringen plaatsen bij leveranciers. Lever geen werk zonder dat je betaald bent!

Aanbetaling vragen

Het is gangbaar om een aanbetaling van minstens 50% te vragen en uiterlijk twee weken voorafgaand aan de opdracht het restant. Als je net start kan het spannend zijn om dit te benoemen, maar het bespaart je veel problemen. Mocht een klant ineens van gedachte veranderen terwijl jij al kosten hebt gemaakt, dan kun je een deel van het bedrag inhouden.

Eerste Hulp bij Party Planning n9f2k2?v1703766789 Dit is waarom je altijd een aanbetaling nodig hebt

Boeking op korte termijn

Een aanbetaling wordt overbodig zodra een klant jou op korte termijn boekt. Dan heb je direct het volledige bedrag nodig om z.s.m. alle voorbereidingen te treffen. Daarmee voorkom je vertraging. Bovendien heb je geen zin om achter je geld aan te gaan of zelf kosten voor te schieten. Vind een boeking binnen 30 dagen plaats? Reken dan direct het volledige bedrag. Meld dit vooraf op je offerte.

Start goed voorbereid in de party sector

Een hobby kost geld en met een bedrijf verdien je geld. Wil je met plezier aan de slag in de party sector zonder je steeds druk te maken over inkomsten? Neem een kijkje bij de cursus ‘Feest & Financiën: een complete cursus over prijsbepaling voor party planners’ en verdien wat je waard bent!