Laten we eerlijk zijn: weinig mensen weten wat het werk van een professionele party stylist inhoudt. En dat nemen wij hen niet kwalijk! Als je die magische functietitel hoort, denk je misschien aan iemand die de tafelaankleding verzorgt. Maar het is veel meer dan dat. Lees verder om erachter te komen wat een party stylist écht doet!

Verantwoordelijkheden

Als party stylist ben je verantwoordelijk voor de algehele sfeer van het evenement. Het aankleden van evenementen is meer dan eenvoudige decoratie. Hoe gasten zich voelen wanneer ze de locatie binnenlopen heeft invloed op hun algehele ervaring. Om dat te bereiken is het belangrijk dat de styling aansluit op de wensen van de klant. Je verdiept je in de klant, de elementen die je kunt samenbrengen en veel meer. Die blijvende herinnering na afloop van het evenement, dát is het werk van een professionele party stylist.

Planning en coördinatie

Party styling is een zeer creatief veld, maar alleen oog voor detail of een zesde zintuig voor het vinden van tweedehands pareltjes is niet genoeg. Elke party stylist die hun geld waard is, zal een baas zijn in planning en coördinatie. Je werkt samen met klanten om hun visie te ontwikkelen en tot leven te brengen. Elk element moet kloppen met het thema en de sfeer die je wilt overbrengen. Daarnaast werk je nauw samen met verschillende leveranciers en bespreek je alle onderdelen tot in detail. Het resultaat bereik je zelden in je eentje. Party styling is vooral team work!

De zwaarste taak

De zwaarste taak van een party stylist is het creëren van een samenhangend evenement. Dit bereik je niet zomaar. Het vraagt om een professionele houding, het ontwikkelen van je kwaliteiten en vooral een flinke dosis creativiteit. Inspiratie kun je overal vandaan halen. Je bent het creatieve brein achter de styling van elk evenement. Alle leveranciers die betrokken worden werken onder jouw visie en naam.