Eerste Hulp bij Party Planning haute-stock-photography-brights-workday-collection-final-9-scaled Het verschil tussen party planner en party stylist

Er is een dunne lijn tussen een party planner en een party stylist. Het grootste verschil is dat een party planner verantwoordelijk is voor het feest als geheel en een party stylist verantwoordelijk is voor het creatieve gedeelte.

Wat doet een party planner?

Een party planner is een professional die sociale events organiseert en zorgt dat alles voor het feest geregeld wordt. Een party planner is verantwoordelijk voor het vinden van de juiste leveranciers, een thema voor het feest uitwerken en de coördinatie op de dag zelf. Je zorgt dat alles op de juiste manier én op het juiste moment gebeurt. Kortom: het succes van het feest ligt als party planner in jouw handen. Dat je alles regelt betekent natuurlijk niet dat je alles zelf gaat uitvoeren. Daar kun je leveranciers voor inschakelen. Je ontzorgt jouw klant bijvoorbeeld met het vinden van de locatie, cateraar, decorateurs, entertainment voor de kinderen of wat ze ook nodig hebben. 

Wat doet een party stylist?

Een party stylist heeft als belangrijkste taak dat het feest er prachtig uitziet. Je hebt de visie om een thema tot in de kleinste details uit te werken. Ook hier geldt dat je niet alles zelf hoeft uit te voeren. Misschien heb je een exact beeld van hoe de taart eruit moet zien, maar dat betekent niet dat je het zelf hoeft te bakken. Wat je wel doet is de beste leverancier vinden die jouw visie waar kan maken. De kunst is dus om de juiste mensen te vinden die jouw visie zo mooi mogelijk eruit kunnen laten zien. Elke leverancier is eigenlijk een puzzelstukje, een onderdeel van het totaalplaatje. Uiteindelijk heb jij als party stylist de visie en het netwerk om al deze puzzelstukjes bij elkaar te brengen zodat het één mooi geheel wordt. 

Eerste Hulp bij Party Planning o7g6k2?v1703157759 Het verschil tussen party planner en party stylist

Party planner worden

Steeds meer vrouwen beginnen voor zichzelf. Er zijn genoeg redenen om je eigen bedrijf te starten. Je bent je eigen baas, je bepaalt je eigen werktijden en hebt een baan waar je gelukkig van wordt. Allemaal voordelen voor jezelf om een eigen bedrijf te beginnen. Maar jouw party bedrijf kan alleen succesvol zijn als de financiële basis goed is én er voldoende vraag is naar je diensten. Je hebt tenslotte betalende klanten nodig om je bedrijf draaiende te houden.  Hoe je van jouw passie een professionele onderneming maakt leer je in de opleiding Van Passie naar Party Bedrijf.