Een gender reveal party organiseren blijft leuk, of het je eerste kind is of je vierde. Vroeger was het pas écht een totale verrassing. Maar vandaag de dag wordt de onthulling groots gevierd met familie en vrienden. Wil je ook een gender reveal party organiseren? We hebben 7 trendy ideeën voor je op een rijtje gezet.

Zwevende ballonnen

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: een grote doos waar blauwe of roze ballonnen uit zweven. Je kunt de doos zelf vullen met heliumballonnen, maar hoe fijn is het als de doos kant en klaar geleverd wordt! Weten jullie het geslacht zelf nog niet? Laat iemand anders de doos voor jullie bestellen en laat jezelf verrassen!

Smoking hot!

Als je een gender reveal party gaat organiseren en stiekem wel een beetje van ‘over the top’ houdt, dan is dit voor jou. Koop een roze of blauwe rookbom en zorg dat de fotograaf klaar staat. De kleur zorgt voor een mooi special effect. Vind je dit een beetje ‘too much’? Stop een stukje droogijs en een roze of blauw bruisbal (zo één voor in bad) in een grote vaas. Doe er water bij en het begint meteen te bruisen en te roken…als dat geen aankondiging is!

Eerste Hulp bij Party Planning pop 7 ideeën om een gender reveal party te organiseren

Ballon prikken

Een andere trend is een grote heliumballon vullen waar roze of blauwe confetti uitvliegt zodra je het lek prikt! Het enige wat je nodig hebt is een naald, je familie en vrienden en iemand die filmt. Je kunt natuurlijk ook ballondart spelen. Vul één ballon met gekleurde confetti en bouw de spanning op!

Hapjes en drankjes

Cupcakes en drankjes met een roze of blauwe ‘look’ van binnen heb je vast wel eens op je tijdlijn voorbij zien komen. Het is de makkelijkste manier om je gender reveal party lekker feestelijk te maken. Bestel ze bij je favoriete bakker of gebruik je eigen recept. En wat dacht je van alcoholvrije prosecco met een bolletje blauwe of roze suikerspin erop? Laat de gasten de kleur kiezen en maak teams zodra het geslacht kenbaar wordt gemaakt.

Twee handen op één buik

Dit is de perfecte manier om het geslacht bekend te maken op social media. Dit is hoe het werkt: zodra je het geslacht weet koop je roze of blauwe verf en een wit t-shirt. Smeer genoeg verf op de handen van je partner om afdrukken te maken. Neem één foto waarbij je partner achter je staat met hun armen om je buik heen. Neem meteen een tweede foto in dezelfde positie, maar dan met de handen van je partner in de lucht! Post de foto’s naast elkaar op Facebook of Instagram.

Eerste Hulp bij Party Planning spray 7 ideeën om een gender reveal party te organiseren

Spray it!

Voor de speelse koppels onder ons: koop spraybussen met waterverf en laat iedereen elkaar ‘sprayen’ op hetzelfde moment. Ook leuk om met de kinderen te doen. Verdere benodigdheden: een goed humeur, mooi weer en kleding die vies mag worden. Geen zin in vieze kleding? Een alternatief is serpentinespray (wat tijdens carnaval vaak gebruikt wordt).

Party popper

Als je het moment van onthulling bescheiden wilt houden, koop dan een party popper! Er komt confetti uit met de kleur blauw of roze en is net zo leuk! Het effect zorgt ook voor super leuke foto’s.