Eerste Hulp bij Party Planning Teepee1-e1681155241646 Slaapfeestje organiseren met tipi tentjes

Een slaapfeestje organiseren met tipi tentjes is de droom van elk kind. Lang opblijven met vriendjes en vriendinnetjes in je eigen tipi tentje. Wil je een slaapfeestje organiseren? Hier zijn tips om er een groot succes van te maken!

Kies een thema

Je zoon of dochter heeft vast al een thema in gedachte voor hun slaapfeestje. Dat kan variëren van eenhoorns tot aan Super Mario. Met een populair thema zit je altijd goed. Koop bijpassende decoratie in het thema en je bent al halverwege. Denk aan dekbedovertrekken, ledlampjes aan een prikkabel, bijzettafels en kussens.

Uitnodigingen versturen

Verstuur uitnodigingen ruim voor de feestdatum in het gekozen thema. Geef duidelijk aan dat het een slaapfeestje is en wat de kinderen zelf moeten meenemen. Denk bijvoorbeeld aan pyjama’s etc.

Plan activiteiten

Plan genoeg activiteiten om de kinderen de hele avond bezig te houden. Enkele ideeën zijn bordspellen, films en knutselen. Voor een spa party is je eigen gezichtsmasker of lipgloss maken een populaire activiteit. Natuurlijk hoeft niet alles georganiseerd te zijn. De kinderen vermaken zichzelf uiteindelijk prima (vooral wanneer hun bedtijd nadert).

Hapjes en drankjes

Geen slaapfeestje is compleet zonder hapjes en drankjes. Denk aan popcorn, pizza of andere hapjes die gemakkelijk te eten zijn. Hoe meer je het thema hierin verwerkt, hoe leuker het wordt. Stop bijvoorbeeld groene M&M’s tussen de popcorn bij een Hulk-thema. Zorg ook voor voldoende drankjes die ze zelf kunnen pakken.

Tipi tentjes

Natuurlijk horen de tipi tentjes erbij! Er zijn verschillende bedrijven waar je dit kunt huren. Het zijn namelijk grotere tipitenten waar een matras inpast. De meeste mensen hebben geen 10 matrassen in huis liggen, dus huren is dan een goede optie. Er zijn ook bedrijven die de volledige aankleding voor je verzorgen. Super handig!

Bereid je goed voor

Met zoveel kinderen in huis wil je natuurlijk op alles voorbereid zijn. Zorg voor een lijst met contacten voor noodgevallen en medische informatie voor elk kind. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat alle kinderen plezier hebben en mooie herinneringen creëren met elkaar.