Er zijn 3 mythes over party planning die je niet moet geloven als je succesvol wilt zijn in de party sector. De juiste instelling hebben is super belangrijk om te overleven in deze business. 

Ik spreek dagelijks party planners in mijn sessies en ik kan je vertellen dat degenen die succesvol zijn in zichzelf geloven en mythes als deze links laten liggen. Tijd om de bullsh*t voor eens en altijd de wereld uit te helpen 😉

Mythe #1: “Er zijn al zoveel party planners, dus er is geen plek meer voor mij”

Okay, even serieus: dit hoor ik regelmatig en het is echt niet waar! Maar ik snap helemaal waar het vandaan komt. Want waarom zou iemand jou kiezen als er zoveel anderen zijn? Nou, omdat jij iets hebt wat anderen niet hebben. Jouw stijl, je creativiteit, de manier waarop je van niets iets maakt. Stijl kan je niet kopiëren! Wat als Rihanna nooit gestart was met Fenty omdat er al zoveel make-up lijnen en modemerken zijn? Of als Jumbo niet bestond omdat Albert Heijn er al was. Laat je niet leiden door wat er al is, maar door wat jij kan toevoegen.

Mythe #2: “Je bent geen echte party planner als je dit werk part-time doet”

Zeker wel! Kijk, het ondernemerschap is keihard werken. Dit is iets waar je je op voorbereidt. De meeste party queens in ons vak doen dit nog naast hun baan. In het begin bouw je een portfolio op en wil je naamsbekendheid creëren. Dat heeft tijd nodig. Hoe meer opdrachten je krijgt, hoe meer tijd het in beslag neemt en hoe minder tijd je hebt voor je 9-5 baan. Tot die tijd is het slim plannen en avonden doorhalen! Maar als je duidelijke (financiële) doelen stelt, kun je uiteindelijk je baan opzeggen.

Mythe #3: “Corona heeft de party sector van de kaart geveegd”

Het voelt nu misschien zo, maar geef niet op! Ik blijf het zeggen: wanneer het weer kan wordt elke scheet gevierd (pardon my French, haha). Juist nu is de tijd om goed voor te bereiden op de party en baby boom die jou te wachten staat. Geloof mij nou maar: als het zo ver is staat je telefoon roodgloeiend. Maar alleen als je goed voorbereid bent. Dus fix je social media, check je prijzen en stop er evenveel liefde in als voor de crisis. Je runt een bedrijf, dus herinner jezelf aan de boss babe die je bent en gaan met die party banaan!

Join onze community op Facebook en praat mee over verschillende onderwerpen in ons vak.