Leestijd: 2 min

Weet tegen wie je praat

Begrijp om te beginnen de criteria die je stelt. Zijn er bepaalde demografische gegevens die je kunt gebruiken om een duidelijke boodschap te creëren? Denk aan leeftijd, geslacht of de locatie van jouw favoriete klant. Dit zegt veel over het soort diensten waar deze potentiële klanten interesse in kunnen hebben. Hoe specifieker de boodschap, hoe beter.

Duidelijke boodschap

Je favoriete klant bereiken heeft alles te maken met de boodschap die je wilt overbrengen. Hier zijn een paar voorbeelden. Stel dat jouw favoriete klant een hippe moeder is die graag all-out gaat met kinderfeestjes. Achterhaal dan waar zulke moeders op afkomen. Wat zorgt ervoor dat ze meer willen weten? Dat ze op jouw bericht klikken? Woorden als gepersonaliseerd, trendy en luxe werken bijvoorbeeld goed voor high-end klanten. Zorg er in ieder geval voor dat de afbeeldingen die je gebruikt de boodschap ondersteunen. Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Je service luxe noemen en vervolgens een stockfoto van internet plukken gaat niet werken. Wees dus origineel.

Weet tegen wie je praat

Overweeg vervolgens hoe je de boodschap over gaat brengen, Waar woont, werkt en vermaakt jouw ideale klant zich? Als je de levensstijl van je favoriete klanten begrijpt, kun je effectiever netwerken en adverteren op de plekken waar ze vaak zijn. Word bijvoorbeeld lid van een netwerkclub met ondernemers die al zulke klanten hebben of kennen. Of plekken waar moeders vaak komen met hun vriendinnen. Netwerken is het beste wat je kunt doen voor je bedrijf. Naamsbekendheid groeit als steeds meer mensen weten dat jouw bedrijf bestaat. 

Check de resultaten

Last but not least is het belangrijk om te zien of alle inspanning ook iets oplevert. Voeg bijvoorbeeld een checkbox toe aan je offerteformulier waar klanten kunnen aangeven hoe ze jou hebben gevonden of gezien. Google Analytics is hier ook een goede tool voor. De bezoekers van de website van Eerste Hulp bij Party Planning komen bijna allemaal via Instagram (grote kans dat jij hier via Insta bent gekomen). Daar besteed ik dan ook de meeste tijd aan, zodat ik meer van mijn favoriete klanten krijg. Door regelmatig te controleren waar bezoekers vandaan komen kun je zien of je geld goed wordt besteed. Je hebt natuurlijk wel een website en tools nodig om dit bij te houden. Wees niet bang om het anders aan te pakken als je ziet dat iets niet werkt. Hoe specifieker je richt op je favoriete klant, hoe beter zij je kunnen vinden!