Kerstdecoratie geeft extra warmte en uitstraling tijdens de feestdagen. Voor iemand als ik die sinds klein van alles houdt dat glinstert, was het bezoek aan Yadira van Y Styling and Decoration één groot feest! Ze laat je zien hoe je kerst in huis haalt met 8 kerstdecoratie tips voor het ultieme kerstgevoel (zonder kerstboom!).

1. Begin bij de voordeur

Eerste Hulp bij Party Planning bd61b677-5472-4ed7-9f95-9fd5bc3c86fe 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Bij Yadira binnenkomen is als op bezoek gaan bij de Kerstvrouw. Bij binnenkomst werd ik meteen ondergedompeld in de kerstsfeer door de geurkaarsen en een klein kerstboompje. Yadira: “Stylen begint al bij de voordeur. Dit boompje heb ik in een mooie plantenbak geplaatst die bij mijn zwarte interieur past. Zelfs als je niet van plan bent om je huis te decoreren kun je een kerstkrans ophangen of lekkere geurkaarsen aansteken. Denk bijvoorbeeld aan warme geuren als kaneel, die doen het altijd goed!”

2. Creëer een hoekje met spullen die je al hebt

Eerste Hulp bij Party Planning bbeafea3-4248-4d46-87f9-bbca14b7351e-819x1024 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Is het nodig om allerlei nieuwe spullen te kopen? Yadira: “Absoluut niet. Geloof mij; je hebt altijd meer in huis dan je denkt. Zo heeft bijvoorbeeld iedereen glazen in huis. Dat is een goed alternatief voor kaarshouders en geeft een speels effect. Maar ook kussens en vazen komen goed van pas als je decoreert. Zo heb ik dit hoekje gecreëerd met items die ik al in huis had. En anders vind je bij winkels als Action hele leuke spullen voor weinig.”

3. Je hebt geen kerstboom nodig voor een kerstsfeer

Eerste Hulp bij Party Planning IMG-5152-e1547031102729 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Toen ik bij Yadira binnenkwam viel het me pas na een half uur op dat ze geen kerstboom heeft. Er hangt zo’n heerlijke kerstsfeer dat je het niet eens mist. Yadira: “Ik heb inderdaad geen kerstboom, maar ik heb wel wat anders. Ik heb een boompje van buiten meegenomen en die thuis vastgemaakt met tiewraps. De takken heb ik wit gespoten en er hangen kerstballen aan, lichtjes en verschillende kettingen. Wat iedereen het meest opvalt zijn de kerstballen die ik aan het plafond heb gehangen.”

4. Kerstdecoratie kan ook simpel zijn

Er zijn genoeg mensen die van de kerstsfeer houden, maar niet met teveel poespas. Welke tip heb je voor hen? Yadira: “Je moet een goed gevoel krijgen als je thuiskomt. Als je van ‘less is more’ houdt, dan zijn er genoeg opties. Neem bijvoorbeeld een vaas, vul het met water en stop er een paar kerstballen in. Gebruik een paar dennentakken en stop ze erbij. Je kunt ze eventueel nog goud, wit of zilver spuiten.”

5. Mix & Match

Eerste Hulp bij Party Planning 22a3125d-2bfa-4518-9476-14b55bd7c7d7 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Yadira: “Goud en zilver kun je gerust met elkaar combineren. Kleuren zijn heel persoonlijk. Sommigen houden van veel kleur, ook daar kun je mooie combinaties mee maken. Hier heb ik rood, goud, zwart en wit gebruikt. Beperk jezelf niet, dat is zó zonde. Leg de spullen die je hebt bij elkaar en kijk of het mooi staat. Met kerst is bijna alles mogelijk, dus ga lekker los!”

6. Dek je tafel

Eerste Hulp bij Party Planning dc3ca8e2-8674-41bf-b2e7-43b8112083d4-1 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Als het om tafeldecoratie gaat raken de meeste mensen al in de stress. Want wat plaats je erop, is het niet te druk en hoe krijg je het mooi vol? Yadira: “Een mooi tafelkleed is onmisbaar. Je kunt een kant en klaar tafelkleed kopen, maar ik ga liever naar de markt. Dan is het precies aangepast aan het formaat van je tafel en het begint bij €1 per meter. Je kunt ook gordijnen gebruiken, zolang het de hele tafel bedekt en aan de zijkanten mooi naar beneden valt. Zorg ook voor een mooie tafelloper om het af te maken. Wees niet bang voor een volle tafel. Het geeft juist een mooie effect en je zal veel complimenten krijgen!”

7. Beperk jezelf niet tot de woonkamer

Eerste Hulp bij Party Planning 3657149c-b904-4108-8018-05cb36834bf9 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Als ik zo bij Yadira rondkijk is echt elke ruimte in haar huis in de kerstsfeer gedecoreerd. Van het balkon tot het toilet: alles komt op een stijlvolle manier bij elkaar. Yadira: “Als interieur styliste ben ik gewend om te werken naar een totaalplaatje. Decoreren is mijn passie. Daarom vind je in elk hoekje van mijn huis iets terug. En als kerst voorbij is doe ik dat weer met een ander thema. Er komt nooit een eind aan, haha.”

8. Stap uit je comfort zone

Eerste Hulp bij Party Planning eb8c4bdf-a7b1-4733-85e3-a62ff75ff098 8 kerstdecoratie tips van Y Styling and Decoration

Bij kerstdecoratie denk je al snel aan kerstballen, verlichting en nep sneeuw. Toch kun je nog veel meer kanten op, zoals met bloemen. Yadira: “Deze bloemdecoratie had ik nog in de kelder liggen. Ik heb ze ooit gekocht en nu komen ze goed van pas. Goud en glitter is altijd een goed idee, vooral met Kerst.”

Over Y Styling and Decoration

Y Styling and Decoration staat bekend om het inrichten en decoreren van winkels, feesten en woningen. Heb je geen inspiratie? Y Styling and Decoration probeert aan de hand van jouw persoonlijke stijl overal een unieke draai aan te geven. Neem contact op met Yadira of volg haar op social media.