Eerste Hulp bij Party Planning 4 Kwaliteiten die elke party stylist nodig heeft

Je kunt in het diepe springen en als party stylist aan de slag gaan, maar ik zou het je niet aanbevelen. Als je een goede training volgt en de juiste kwaliteiten ontwikkelt, kun je betere resultaten leveren. Lees welke kwaliteiten je moet hebben om als party stylist aan de slag te gaan.

Communicatie

Je moet nauw kunnen samenwerken met verschillende leveranciers. Wees duidelijk over de stijl die je voor ogen hebt en vertel precies wat je van hen verwacht. Dat geldt voor de juiste kleur, afmeting en materialen. Goede communicatieve vaardigheden staan dus met stipt op nummer één. Dit is een kwaliteit die je gaandeweg kunt ontwikkelen.

Gevoel voor stijl

Party styling draait om details. Als er bloemen op elke tafel komen te staan, dan zal je moeten weten welke bloemen dit seizoen bloeien. Maar ook welke vaasjes je gaat gebruiken. Ga je voor een romantische uitstraling of een strakke stijl? Gebruik je een servet van dik katoen of van een zachte stof? Je hebt praktische kennis nodig van materialen, zodat je de wensen en behoeften van je klanten visueel kunt maken.

Coördinatie

Een belangrijke kwaliteit om te hebben is coördinatievaardigheden. Misschien beschik je al over de fijne kneepjes van het vak. Natuurtalenten bestaan en wellicht bij jij er één van. Als je goed bent in leiding geven, dan heb je alvast een streepje voor. Jij bent eindverantwoordelijk voor het resultaat, wat betekent dat je de leveranciers coördineert en toeziet dat alles volgens plan verloopt. 

Creativiteit

In dit beroep staat en valt alles met jouw creatieve vermogen. Je moet in staat zijn om de wensen van je klanten visueel te maken. Dat is een talent wat je vaak al hebt en gaandeweg ontwikkelt. Op den duur wordt je stijl herkend. Inspiratie haal je vaak uit het werk van anderen, winkeletalages, stoffen, materialen, modeshows of misschien wel door een film. Je laat je inspireren, maar doet niet aan kopiëren. Creativiteit is jouw geheime wapen.

Een bedrijf starten als party stylist

Als party stylist stuur je veel verschillende leveranciers aan. Jij bent het creatieve brein, maar dat betekent niet dat je alles zelf uitvoert. Party styling is een luxe en jouw talent kost geld. Wil je goed voorbereid aan de slag als ondernemer in de party sector? In Van Passie naar Party Planner leer je in 12 weken hoe je een professioneel party bedrijf opricht.