Eerste Hulp bij Party Planning haute-stock-photography-home-for-the-holidays-collection-final-10 Genoeg klanten krijgen in het nieuwe jaar? Doe dit!

Als je de afgelopen tijd moeite hebt gehad om klanten te krijgen, dan is NU het moment om de schade in te halen. Hier zijn 3 dingen die je nu kunt doen om jouw potentiële klanten te bereiken.

1. Promoot je bedrijf

Adverteren kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld op Facebook en via Instagram. In Nederland wordt er begin november al nagedacht over kerst, en uit onderzoek blijkt dat kerstversiering gelukkig maakt. Iedereen houdt van feestdagen, maar niemand houdt van stress. Een mooie sweet table, gedekte tafel of gedecoreerde feestzaal kan zomaar één van jouw opdrachten worden in de komende 100 dagen. Genoeg reden dus om je bedrijf te promoten. Laat zien wat je kan en hoe je de feestelijke periode nog leuker kan maken voor je klanten.

2. Neem contact op met vaste klanten

Als je weinig opdrachten hebt gehad, wordt het tijd om je (digitale) adresboek af te stoffen en wat telefoontjes te plegen. Of stuur een nieuwsbrief naar klanten op je mailinglist. Scroll door je feed en kijk waar je klanten mee bezig zijn. Wat zijn hun plannen de komende tijd? Staat er een familiefeest, bedrijfsfeest of verlovingsfeest op de planning? Misschien is hun kind wel jarig rond Kerst. You never know! Onderhoud contact en wees niet bang om te vragen of je iets voor ze kan betekenen.

3. Kijk kritisch naar je eigen bedrijf

Als je niet voldoende klanten krijgt, wordt het misschien tijd om met een kritisch oog naar je eigen bedrijf te kijken. Zijn er dingen waar je nog geen tijd voor hebt gehad, zoals je website aantrekkelijker maken? Dan is dit het moment. Als klanten Googlen en bij jou uitkomen wil je natuurlijk dat alles perfect is! En misschien is het niet je website maar je social media die een update kan gebruiken. Whatever it is, stel het niet uit.

Vertel anderen over jouw bedrijf

Ken je nog niet genoeg mensen om te benaderen? No worries, dan heb ik een mini-opdracht voor je. Vertel minstens drie personen over je bedrijf Dat kan een familielid zijn met een groot netwerk, een collega party planner of iemand anders. Geef aan dat je het super leuk zou vinden om in de feestmaand een leuke opdracht te doen. Misschien kent diegene iemand of kunnen ze het op Facebook plaatsen. Heb je de smaak te pakken? Benader elke week 1 persoon en vertel over je bedrijf.