Wil je een party planner huren voor jouw feest? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Party planners nemen al het werk uit handen. Zij zorgen voor alle details, van decoratie tot het eten en entertainment. Ontdek wat een party planner kost en waarom zij je geld vaak meer dan waard zijn.

Uurtarief

Een party planner huren kan op basis van een uurtarief. Het uurtarief kan sterk variëren, afhankelijk van het ervaringsniveau en de complexiteit van het evenement. Uurtarieven kunnen variëren van €50 tot €200 per uur of meer. De planner houdt de gewerkte uren bij of geeft vooraf aan hoeveel uur hij of zij eraan besteedt. 

Vaste kosten

Er zijn ook party planners die een vast bedrag rekenen voor hun diensten. De totaalprijs is ook hier afhankelijk van de complexiteit van het feest. Een planner kan bijvoorbeeld €1.000 in rekening brengen voor een intieme baby shower of €10.000 voor een grote bruiloft met honderden gasten. Vaste kosten bestaan uit een vast aantal uren planning, coördinatie van leveranciers en alles daartussenin. 

 

Percentage van budget

Een andere manier is om het percentage van het totale evenementenbudget te rekenen. Dit gebeurt vaker voor bij grotere evenementen, zoals bruiloften of bedrijfsevenementen waar het budget aanzienlijk is. Party planners nemen een percentage van het budget. Dat kan variëren tussen 15 tot 20 procent. 

 

Bijkomende kosten

Naast hun vergoeding kunnen party planners ook extra kosten in rekening brengen. Denk aan reiskosten, drukkosten en leverancierskosten. Deze onkosten kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om vooraf goed af te stemmen welke onkosten inbegrepen zijn. 

 

Is een party planner de kosten waard?

De kosten van het inhuren van een party planner kunnen een extra uitgave zijn, maar je krijgt er veel voor terug. Een goede party planner bespaart je tijd en stress. Zij regelen alle details regelen en coördineren alles op de dag van het evenement. Je wordt als klant volledig ontzorgd. Ze hebben ook relaties met goede leveranciers, maar hebben ook creatieve ideeën waar je zelf misschien niet aan hebt gedacht. 

 

Vind je een stressvrij en onvergetelijk evenement belangrijk? Overweeg dan zeker een party planner!